Haberler

Bizim Akrabamızın Hepsi Öldü"

Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında, Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçakları taşırken batan tekneden sağ kurtulan 38 yaşındaki Cahit Şeyho, "Bizim akrabamızın hepsi öldü.

Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında, Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçakları taşırken batan tekneden sağ kurtulan 38 yaşındaki Cahit Şeyho, "Bizim akrabamızın hepsi öldü. İki kız kardeşim, 2 çocuğum öldü, sadece bir bebeğimiz kaldı, hanımım da öldü" dedi.

Şeyho, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 yıl önce Suriye'nin Afrin kentinden Türkiye'ye geldiklerini, İstanbul'da yaşadıklarını ve Yunan adalarına geçmek için yaklaşık bir hafta önce kişi başı 500 avroya kaçakçılarla anlaştıklarını söyledi.

İzmir'in Basmane semtine geldikten sonra kaçakçıların kendilerini Kuşadası'na getirdiğini anlatan Şeyho, "3 gün burada kaldık. Bugün geldiler, çıkıyoruz dediler. Sahile gittiğimiz zaman yelek istedik, 'gerek yok zaten deniz güvenli' dedi. Sonra tekne battı. Motoru kapattı, teknenin bir tarafı su almaya başladı. Sonra kaçakçı ve kaptan kaçtı. Bizimkilerin hepsi de öldü." diye konuştu.

Teknede hepsi akraba 3 ailenin bulunduğunu dile getiren Şeyho, "Bizim akrabamızın hepsi öldü. İki kız kardeşim, 2 çocuğum öldü, sadece bir bebeğimiz kaldı, hanımım da öldü. Eşimin 2 kız kardeşi de öldü. Teknedekilerin çoğu akrabaydı, Bir kızım 12 yaşındaydı, bir oğlumuz, 5 yaşında. Allahıma çok şükür 9 aylık bebeğim yaşıyor." ifadelerini kullandı.

Olay

Kuşadası ilçesi Davutlar açıklarında öğle saatlerinde yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu 11 kişi boğularak ölmüş, 9 kişi kurtarılmıştı.

Olayla ilgili insan kaçakçılığı yaptıkları şüphesiyle 2 kişi de gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Kuşadası Suriye Afrin Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title