Haberler

Bizans'ta Şifa Sanatı Sergisinde Son Hafta!

Güncelleme:

Adını Hippokrates'in ünlü aforizmasından alan "Hayat Kısa, Sanat Uzun: Bizans'ta Şifa Sanatı" sergisi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nde son haftasına giriyor.

Hayat Kısa, Sanat Uzun:

Küratörlüğünü Dr. Brigitte Pitarakis'in yaptığı sergide, antik dünyanın kutsal şifacıları Apollo ve Asklepios ile rasyonel tıbbın ve farmakolojinin kurucuları Hippokrates ve Dioskorides'in altyapısını oluşturduğu Bizanslıların şifa metotları (inanç, büyü, rasyonel tıp), İstanbul'daki şifa ve mucize merkezleri, doktor azizler gibi çeşitli konular ele alınıyor. Tıp ve botanik elyazmaları, mermer oyma eserler, ikona, röliker ve muskalar, tıp aletleri, bitki örnekleri, nadir baskı kitaplar, gravür ve arşiv fotoğrafları sergi kapsamında görülebilecek eserler arasında yer alıyor.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri, İstanbul, İstanbul Rum Patrikliği, Heybeliada Aya Triada Manastırı Kütüphanesi, Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi Vakfı, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyonu, Rezan Has Müzesi, Fransa Ulusal Kütüphanesi, Oxford Üniversitesi Bodleian Kütüphaneleri ile ve Oxford Üniversitesi Herbarium'ları, Atina Benaki Müzesi, Kastoria Bizans Müzesi ve özel koleksiyonlar olmak üzere oldukça geniş bir yelpazeden derlenen sergi, İstanbul'un Bizans geçmişiyle ilgili yenilikçi kavrayışlar sunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Pera Müzesi İnan Kıraç İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title