Haberler

Bitlis'te 30 Bin Sertifikalı Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Bitlis'te İl Özel İdaresi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü 'Meyveciliği Geliştirme Programı' kapsamında 30 bin sertifikalı ceviz fidanı dağıtıldı.

Bitlis'te İl Özel İdaresi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü 'Meyveciliği Geliştirme Programı' kapsamında 30 bin  sertifikalı ceviz fidanı dağıtıldı.

Bitlis Arı Yetiştiricileri Birliği'nde düzenlenen öğlen yemeğinin ardından Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Vali Yardımcıları ve çiftçilerin katılımıyla fidan dağıtım töreni yapıldı. Törende konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, bölgenin Türkiye açısından ceviz üretiminin merkezi olabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi. Vali Çınar, Bitlis'in hali hazırda da önemli bir üretim merkezi olduğunu belirterek, "Hedefimizde 5-10 yıl içerisinde milyonlarca ceviz fidanını dikmek var. Bütün çiftçilerimize hayırlı olsun" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından daha önceden belirlenen çiftçilere ceviz fidanları dağıtıldı. Daha sonra ise Vali Çınar ve beraberindekiler Bitlis Arı Yertiştiricileri Birliği Başkanı Medeni Avcil ile birlikte tesisleri gezdi.

- Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title