Haberler

Bismil'deki Çiftçiler İle Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Diyarbakır'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Bismilli çiftçiler ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Bismil ilçesinde çiftçiler elektrik kesintilerinden dolayı Diyarbakır'a Gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile CHP Diyarbakır İl Başkanlığında bir araya geldiler.

Bismil ilçesinde çiftçiler, elektrik kesintisi nedeniyle tarlalarında sulama yapamadıkları için ekinlerinin kuruduğunu belirten çiftçiler, TEİAŞ Bismil Trafo Merkezi önünde eylem yaptıklarını, 200 traktör ile Bismil-Diyarbakır karayolunu kapattıklarını ama bir türlü seslerini duyuramadıklarını söylediler.

Çiftçiler, "Çiftçi varlığını tarlaya yatırmış. Primlerimizi bloke etmişler. Zaten destekleme primleri ödenmiyor. Günde 12 saat elektrik kesintisi yapılıyor. Elektrik yok. Günde 12 saat kesinti mi olur? Çiftçinin bankalara borcu var. Elektrik kesintileri devam ederse, mısır ve pamuk kuruyacak" dediler.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan şikayetleri not alarak şu açıklamayı yaptı:
''Biz bunu mecliste gündeme getireceğiz. Parti olarak Çiftçilere yönelik daha önce çalışmalarımızda oldu ve devam edecek. Bu sorunlarınızı ileteceğiz. AKP'nin her zamanki oyunu ilk önce süre verip indirim yapacağız diyor. Sonra süre bitince çiftçiler ödeyemiyor ve daha fazla borçlanıyor. Seçim zamanı oy almak için tekrar indiriyor fiyatları. Biz bunlara fırsat vermeyeceğiz sorunlarınızı ifade edeceğiz. Size destek vereceğiz ama sizden de aynı desteği bekliyoruz"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Bülent Tezcan Diyarbakır Bismil Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title