Haberler

Bismil'de Köylüler Çatıştı: 1 Ölü, 5 Yaralı (2)

Valilik: 2 ÖLÜ, 12'Sİ JANDARMA 25 YARALI VAR Diyarbakır Valiliği, Bismil'in Çeltikli Köyü'nde iki aile arasında çıkan olaylarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Valilik: 2 ÖLÜ, 12'Sİ JANDARMA 25 YARALI VAR

Diyarbakır Valiliği, Bismil'in Çeltikli Köyü'nde iki aile arasında çıkan olaylarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, bugün saat 08.30 sıralarında iki ailenin daha önce kavga etmesi sonucu, aileler arasında silahlı kavgaya dönüştüğü ihbarı alındığı ve Bismil İlçe Jandarma Komutanlığı emir komutasında olaya müdahale edildiği belirtildi. 2 kişinin öldüğü, 12 jandarma eri ile 13 sivilin de yaralındığı belirtilen Valilik açıklaması şöyle:

"Olaya müdahale eden birlikler tarafından 1 şahsın hayatını kaybettiği ve 4 yaralının hastaneye sevk edildiği tespit edilmiştir.Devam eden olaylarda, köy içerisinde olayın faillerinin sığındığı bir ev yakılmaya çalışılmış, alınan tedbirler ve olay yerine çoğunluğu helikopterle sevk edilen birliklerin müdahalesi neticesinde yangın söndürülmüştür. Bahse konu evde mahsur kalan şahısların tahliyesi amacıyla, müdahale eden birliklere çevrede toplanan yaklaşık 500-600 kişilik kalabalık tarafından taşlı, molotoflu ve havai fişekli saldırı yapılmıştır. Saldırıda bulunan gruba karşı birlikler tarafından kalabalığın dağıtılması ve saldırıda bulunulan vatandaşların emniyetinin sağlanması maksadıyla gaz kullanmak suretiyle müdahalede bulunulmuştur. Müdahale sonrasında yakılmak istenen evde bulunan 3'ü yaralı 7 şahıs (6 yetişkin, 1 çocuk), emniyetli bir şekilde tahliye edilmiş, tahliye esnasında çıkan olaylarda kalabalıktan 1 şahıs hayatını kaybetmiş, 12 Jandarma personeli ise yaralanmıştır. Çıkan olaylarda şu ana kadar kolluk kuvvetlerinden 12 personel yaralanmış, 2 şahıs hayatını kaybetmiş, 13 şahıs (5'i ateşli silahla) yaralanmıştır. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Valiliği Bismil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title