Haberler

"Birlikte Karar Veriyor, Başarıyoruz"

Güncelleme:

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, 2012 yılının belediyecilik hizmetleri açısından çok verimli bir yıl olduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2012 yılının belediyecilik hizmetleri açısından çok verimli bir yıl olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi'nin bir yılda 688 bin ton asfalt ürettiğini, ilçe belediyeleriyle birlikte bu rakamın 1 milyon tonu geçtiğini ifade etti. Konya'da kişi başına 13 metrekare olan yeşil alan miktarının şu anda 48 metrekareye ulaştığını vurgulayan Başkan Akyürek, "Köprülü kavşaklar, alt ve üst yapı hizmetlerimiz devam ediyor. Konya'da bu güzelliği hep birlikte yaşıyoruz. Birlikte çalışıyor, birlikte başarıyoruz" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle Meclisi programları kapsamında Özalan ve Esenler Mahalleleri'nin sakinleriyle bir araya geldi.

İsmail Hakkı Tonguç İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen programa Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi yöneticileri, Gaznet Genel Müdürü A. İhsan Sıklım, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.

Mahalle Meclisi toplantılarında sadece fiziki konuları konuşmadıklarını, mahallelerin sosyal ve kültürel yapısını da değerlendirdiklerini belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, hiç geliri olmayanlara yönelik yürüttükleri Sosyal Kart uygulamasını anlattı.

GÖNÜL ELÇİLERİ KAMPANYASINA KATILALIM

Konuşmasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yürüttüğü Gönül Elçileri projesini de anlatan Başkan Akyürek, "Günümüz insanı sadece kendi derdiyle uğraşmamalı. Tüm Konyalıları Gönül Elçileri kampanyasına katılmaya davet ediyorum. Bu, ihtiyaç sahibi insanların yanında olmanın yanında, Gönül Elçisi olan kişinin gönlünü de rahatlatır, kişiliğini geliştirir. Topluma karşı hizmet etme duygusunu yaşadığı için kendisi de birtakım sıkıntılardan kurtulmuş olur" dedi.

DAHA GÜÇLÜ AİLE YAPISI İSTİYORUZ

Ülkemizde son zamanlarda yine gündemde olan aile içi şiddet konusuna da dikkat çeken Başkan Akyürek, şöyle devam etti: "Konya'mızda duyarlı olmamız gereken konulardan biri de budur. Konya'da daha güçlü aile yapısı istiyoruz. Daha karakterli ve kendine güvenen çocuklar yetişsin, kadınlarımıza asla şiddet uygulanmasın istiyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak problem yaşayan ailelere destek vermeye hazırız. Şehrimizin farklı yerlerindeki hanım lokallerinde, gençlik merkezlerinde, KADEM'de ve KOMEK'lerde danışmanlık ve rehberlik hizmetlerini ücretsiz olarak veriyoruz."

BİRLİKTE ÇALIŞIYOR, BİRLİKTE BAŞARIYORUZ

2012 yılının belediyecilik hizmetleri açısından çok verimli bir yıl olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi'nin bir yılda 688 bin ton asfalt ürettiğini, ilçe belediyeleriyle birlikte bu rakamın 1 milyon tonu geçtiğini ifade etti. Konya'da kişi başına 13 metrekare olan yeşil alan miktarının şu anda 48 metrekareye ulaştığını vurgulayan Başkan Akyürek, "Köprülü kavşaklar, alt ve üst yapı hizmetlerimiz devam ediyor. Konya'da bu güzelliği hep birlikte yaşıyoruz. Birlikte çalışıyor, birlikte başarıyoruz" diye konuştu.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu'nun Konya'nın yarısını temsil ettiğini, gelişmişlik açısından da Türkiye'nin en önemli ilçelerinden biri olduğunu vurgulayarak, Özalan ve Esenler Mahalleleri ile bölgeye yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Mahalle muhtarlarının konuşmasının ardından söz alan Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran ise, Büyükşehir ve ilçe belediyelerin şehre çok önemli hizmetlerde bulunduğunu belirterek teşekkür etti.

Program, mahalle sakinlerinin taleplerini dile getirmeleri ve Halkla İlişkiler Masası'nın talepleri not almasıyla sona erdi.

Programın ardından, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile birlikte İsmail Hakkı Tonguç İmam Hatip Ortaokulu'nun Yıldız Kızlar Konya Futbol Şampiyonası'nda birinci olan takımına madalyalarını takdim ederek kitap hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Uğur İbrahim Altay Tahir Akyürek Selçuklu Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title