Haberler

Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü Ttnet'i Ziyaret Etti

Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü TTNET'i ziyaret etti.

Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü TTNET'i ziyaret etti

Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü Kamal Malhotra'nın TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya'yı ziyaretinde, İnternetle Hayat Kolay projesinin yeni dönemi ve projenin sürdürülebilir kalkınmaya faydaları konuşuldu. İnternetle Hayat Kolay projesi ile bu yıl, 20 ilde 35 yaş üstü 12 bin kişinin daha internet okuryazarı olması planlanıyor.

Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Mukim Temsilcisi Kamal Malhotra, Türkiye'nin kalkınmasında önemli rol üstlenen "İnternetle Hayat Kolay" sosyal sorumluluk projesinin yeni dönemi üzerinde görüş alışverişinde bulunmak üzere TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya'yı ziyaret etti. Ziyarette, TTNET'in Türkiye'nin kalkınmasına ve dijital dönüşümüne verdiği destek ve kurumsal sosyal sorumluluk projeleri görüşüldü.

Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Mukim Temsilcisi Kamal Malhotra görüşmeden sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:  "Birleşmiş Milletler bu yüzyılın başında "Kalkınma İçin Bilgi ve İletişim Teknolojileri"ni küresel bir öncelik olarak belirlemiştir. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ve TTNET işbirliğiyle Türkiye'nin her yerinde herkes için BT olanakları yaratarak sayısal uçurumu kapatmayı ve nüfusun en çok mahrum bırakılmış ve kenara itilmiş kesimlerini küresel bilgi toplumunun nimetlerinden faydalandırmayı amaçlamaktadır. Hedefimiz BT'nin imkanlarından yararlanarak herkes için daha güçlü, daha adil ve daha müreffeh bir geleceğe sıçrama yapmaktır."

Ziyaretten sonra bir açıklama yapan TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya ise Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile Habitat Yönetişim ve Kalkınma Derneği işbirliği ile yürüttükleri projeyle, bilgiye erişimde eşit fırsat sunmayı hedeflediklerini belirtti. Kaya, yeni dönemde projenin özellikle 35 yaş üstü kadınları hedeflediğini belirtti. Türkiye'de hızlı bir dijital dönüşüm yaşandığını da belirten Kaya, açıklamasını şöyle sürdürdü:  "Günümüzde ülkelerin en önemli gelişmişlik göstergelerinden biri de internet kullanımının yaygınlığıdır. Biz de Türkiye'nin lider internet şirketi olarak ülkemizde internet kullanımını artırmak, dijital dönüşümü daha da hızlandırmak için çalışıyoruz. Dijital ekosistemi büyütmek için birçok platformda çalışmalar yürütüyoruz. İnternetin sunduğu avantajlardan herkesin yararlanabilmesi için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu alandaki çabalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz."

Bu yıl 12 bin kişi daha internet kullanmayı öğrenecek

İnternetle Hayat Kolay projesi Türkiye'de internet okuryazarlığı oranının arttırılmasını, kamu ve özel sektörün sunduğu e-hizmetlerin kullanımı için kapasite gelişimi desteği vermeyi, yeni medya araçlarının bilinçli kullanımı konusunda farkındalık sağlanmasını ve güvenli internet konusunda toplumun bilgilendirilmesini hedefliyor.

2012 yılında başlatılan proje ile bu yıl, Mersin, Kahramanmaraş, Karaman, Yozgat, Ordu, Çorum, Artvin, Amasya, Bayburt, Bartın, Manisa, Çanakkale, Batman, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Erzincan, Bingöl, Erzurum ve Hakkari'den oluşan 20 ilde toplam 12.000 kişinin dijital dünya ile tanıştırılması hedefleniyor.

Kaynak: TeknoApsis.com / Teknoloji

Birleşmiş Milletler Orkun Kaya Türkiye Ttnet Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title