Haberler

Birleşik Krallık'ta Sel Uyarısı Yapıldı

Güncelleme:

Uzmanlar, Birleşik Krallık'ı vuran kötü hava koşullarının hafta sonunda da etkisini göstermeye devam edeceğini söylüyor.

Uzmanlar, Birleşik Krallık'ı vuran kötü hava koşullarının hafta sonunda da etkisini göstermeye devam edeceğini belirtiyor.

Atlantik Okyanusu'ndan gelen fırtınanın bu gece etkisini daha da arttıracağı belirtilirken, özellikle İngiltere ve Galler'in hemen her bölgesinde sel uyarılarına devam ediliyor. Meteorolojii uzmanları, kötü hava şartlarının tüm Birleşik Krallık'ta etkili olacağını ve hafta sonunda etkisini daha da fazla hissettireceğini vurguluyor.

Dün gece başlayan aşırı yağış nedeniyle İngiltere'nin güneybatısında yer alan Cornwall bölgesi ve İskoçya'da nehirlerin taşması sonucu yüzlerce ev sular altında kaldı. Şiddetli rüzgar ve yüksek gelgit seviyesinin sebep olduğu sel, Galler, İskoçya ve İngiltere'nin batı bölgelerini de vurdu.

Galler'de su altında kalan birkaç evde yaşayanlarr acil durum ekipleri tarafından kurtarıldı. Kuzey İrlanda'da da sahil kesimlerinde taşkınlar meydana geldi.

İngiltere Çevre Bakanı Owen Paterson, tüm ülkeyi vuran fırtınayla ilgili hükümetin acil durum organı olan Cobra Komitesine bugün de başkanlık etti. Paterson, Çevre Ajansı'nın yeni aldığı işten çıkarma kararına rağmen, ajansın selden koruma hizmetierine devam edeceğini söyledi.

Çevre Ajansı'nın bin 500 kişiyi işten çıkaracağı öğrenilirken, bu rakamın ne kadarının sel bölgesiyle ilgili olduğu halen belirsizliğini koruyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, "Selle ilgili olarak tüm yardımların yapılmasını sağlıyorum" açıklamasında bulundu.

Bu arada, İngiltere'nin güneybatısındaki Devon bölgesinde taşan Yealm Nehri'nin fotoğrafını çekmeye çıkan 18 yaşında bir erkek kaybolmuştu. Arama kurtarma çalışmaları halen devam ediyor. - London, City of

Kaynak: AA / Güncel

Atlantik Okyanusu Birleşik Krallık Galler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title