Haberler

Biri Beni Durdursun" Projesi

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Erasmus kapsamında koordinatörlüğünü yürüttüğü "Biri Beni Durdursun" (Somebody Stop Me) isimli projenin uygulama haftası tamamlandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Erasmus kapsamında koordinatörlüğünü yürüttüğü "Biri Beni Durdursun" (Somebody Stop Me) isimli projenin uygulama haftası tamamlandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, internet bağımlılığı ile ilgili farkındalığı arttırmak, öğrencilerde bağımlılık oluşmasını engellemeye yönelik önleyici tedbirleri tartışmak ve bağımlılık sahibi öğrenciler için çözüm önerileri bulmalarını sağlamak amacıyla projenin uygulandığı belirtildi.

Proje, Litvanya, Polonya, İtalya, Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan'dan 30 ve Türkiye'den 12 olmak üzere toplam 42 kişinin katılımıyla gerçekleştiği bildirildi.

Projede öğrencilerin fiziksel, psikolojik, zihinsel ve sosyal gelişimlerine telafi edilemez yaralar açan internet bağımlılığına ilişkin önleyici tedbirleri tartışmak ve riskli gruptaki gençlere yönelik politika geliştirme tavsiyesinde bulunmak amaçlandığı aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ise şunları kaydetti:

"Sizleri 92 yıl Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yapmış Edirne'mizde görmekten dolayı çok memnunuz. Müdürlüğümüz her zaman ilklere imza atmaktadır. Çağımızın sorunu olan teknoloji bağımlılığı ile ilgili tasarlanmış projemizi de oldukça yerinde ve anlamlı buluyorum. Hepiniz bir hafta boyunca siber zorbalık ve internet bağımlılığı ile ilgili faaliyetler gerçekleştirdiniz ve umuyorum ki bu konularda farkındalık sahibi oldunuz. Daha nice projelerde birlikte olmak dileğiyle sizlere hoşçakalın diyorum. Ülkelerinize barış ve sevgi dolu ülkemiz Türkiye'den selamlar götürünüz."

Kaynak: AA / Güncel

Litvanya Polonya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title