Haberler

Birçok Kesimi İlgilendiren Yasa Tasarısı Bütçe Komisyonunda Kabul Edildi

Güncelleme:

Bedelli askerlik, albaylara emeklilik teşviki, Sayıştay, nüfus cüzdanları ve evlilikle ilgili düzenlemeleri içeren yasa tasarısı Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Birçok kesimi ilgilendiren torba yasa tasarısı Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Tasarıda bedelli askerlik, Sayıştay denetimi, asgari ücret desteği, albayların emekliliği gibi konularda düzenlemeler bulunuyor.

1000 EUROYA ASKERLİK

Düzenlemelere göre, yurtdışında oturma veya çalışma izniyle en az 3 yıl süreyle bulunan Türk vatandaşları, 6 bin Euro yerine 1000 Euro vererek bedelle askerlik yapabilecek. Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce dövizli askerlik hizmetinden yararlanmak üzere başvuranlar da 1000 Euro ödeyecek.

ALBAYLARA TEŞVİK

Albaylara teşvikli emeklilik yolu da açılıyor. Şubat ayı sonuna kadar emekliye ayrılma talebinde bulunan albaylara daha yüksek ikramiye ödenecek. Bu yolla 3 bine yakın albayın bir bölümünün emekli olması hedefleniyor.

NÜFUS CÜZDANI "KİMLİK KARTI" OLUYOR

Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda yer alan "nüfus cüzdanı" ibareleri "kimlik kartı" olarak değiştirilecek. Nüfus cüzdanını kaybedenler ile doğum olayını süresi içinde bildirmeyenlere uygulanan idari para cezası kaldırılacak. Evlendiğini süresi içinde bildirmeyenlere 80 TL para cezası verilecek.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Sayıştay Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (35)

mehdi:

oy vermiyoruz diyorlar satılık arsa satılık bir yenisi eklendi satılık millet amaç törör var törörü kim yaratıyor işbirlikçi akp ve pkk olan garibanlara oluyor gelin kardeşim birleşelim , nsan eti yiyen bu yamyamlara karşı

17
13
yanıtYanıtla
Kendal:

Doğru dersin

yanıt9
yanıt4
YazıkyaMobil-ANDROID:

Albaylar zaten çok yüksek maaş alıyor. Emekli olurken tazminatlariyla emekli oluyor.Adamlar rahatliktan emekli olmak istemiyorlar.uzmanlar ve assubay lar ise çektiği sıkıntılardan dolayi 65 yaşına kadar calisamicaklari için Maaş siz emekliliği yada istifa ediyorlar.adaletli olun biraz lutfen

23
3
yanıtYanıtla
genc osmanlı:

1000 euroya bedelli yapacaklar bu ülkeye ayak basmasın doğuda hergün şehit olanlara yazık değilmi.

19
2
yanıtYanıtla
vatandaş:

sami katılıyorum. POLİS lerede fazla ikramiye ve 3600 ü verin kaç personel ayrılacak görün. Bu formülle temizlemek istedikleri hainlerde temizlenmiş olur.

15
0
yanıtYanıtla
LolliklerMobil-IOS:

Albaylar şuting olana kadar çalışır, hiçbiri emekli olmaz, verilen 30 binlira 4 aylık maaşı, kadrosuzluktan emekliolduklarında alacakları para generalle eşit.... Olurlarmı? Sanmam...

12
1
yanıtYanıtla
ali:

ADALETİN OLMADIĞI BİR ÜLKEDE HUZUR DA OLMAZ

13
0
yanıtYanıtla
Misafir Misafir:

Kadrosuzluktan emekli ne demek? Devlet herkese kadro bulmak zorunda mı? Normal bekleme süresini bütün rütbelerde ALTI yıl yaparsın olur biter. Bu kadar zor mu? Kimsenin aklına gelmiyor mu? Saygılarımla.

11
1
yanıtYanıtla
xMobil-ANDROID:

he allah razı olsun kimlikler değişti bütün sorunlar bitti delmi

7
2
yanıtYanıtla
ali:

binbaşılıkta, yarbaylıkta bekleme süresini kısalt, yüksek lisans doktora yap , akademi bitir al sana erken terfiler ondan sonra gencecik yaşta albay ol sonra deki kadro yok albaylarda yığılma var siz böyle olacağının ön görüsünde bulunamadınız mı, böyle olacağı elbetteki bilinir, bütün bunlardan sonra uzman çavuş astsubay şehit düş , cenazede üzüntülerini belirt ama haklarına gelince verme gerekçesinede statü de RABBİM SİZE BU STATÜNÜN NE OLDUĞUNU SORMAYACAK MI HEP BANA HEP BANA.

7
2
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title