Haberler

Birbirinden Yaratıcı Buluşlar Bu Zirvede!

Güncelleme:

Türkiye'de ilk kez Başakşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yapacağı "Dünya Living Lab Günleri" için geri sayım başladı.

İlginç buluşlarıyla mucit çocuklar Başakşehir'de buluşuyor

Kombin yaratan Akıllı Ayna'dan 6 dk'da check-up'ınızı yapan mobil sağlık cihazına kadar daha birçok buluşu hayata geçiren öğrenciler teknoloji ve inovasyon zirvesinde buluşlarını sergileyecek. İlginç teknolojik buluşların görücüye çıkacağı ve panellerin düzenleneceği bu özel zirve 25-28 Ağustos 2015 tarihlerinde teknolojinin merkezlerinden önemli misafirleri ağırlayacak.

Türkiye'nin ilk ENoLL (European Network of Living Labs) üyesi olan ve dünyada sadece 380 tane bulunan Living Lab (yaşam laboratuvarı) merkezlerinden birini kurarak bir ilke imza atan Başakşehir Belediyesi Dünya Living Lab Günleri'ne ev sahipliği yapacak.

Daha önce Paris (2010), Barcelona (2011), Helsinki (2012), Manchester (2013) ve Amsterdam (2014) şehirlerinde gerçekleştirilen OpenLivingLab Days, bu yıl 25-28 Ağustos tarihleri arasında Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Living Lab ev sahipliği ile İstanbul'da düzenlenecek. 4 gün sürecek bilişim ve teknoloji zirvesinde, 9.Dalga'da üyeliği kabul edilen yeni Living Lab'ler açıklanacak.

Türkiye'de bir ilk olacak

Bu yıl ilk kez ülkemizden Başakşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yapacağı ve dünya genelinde yılda bir kez ENoLL Ağı'na bağlı tüm Living Lab'lerin (Yaşam Laboratuvarı) bir araya geldiği zirvede; interaktif oturumlar, çalıştaylar, canlı tartışma panelleri, kültürel ve teknik gezi etkinliklerini gerçekleştirilecek. Girişimcilik, akıllı şehircilik ve akıllı yaşam konseptleri üzerine dünya çapında Living Lab'ler tarafından geliştirilmiş modeller, teoriler ve teknolojilerin paylaşıldığı etkinlikler boyunca, katılımcılar, konusunda söz sahibi kişilerin ve dünyanın öncü şehirlerinin de deneyimlerini edinme fırsatı bulacaklar. Ayrıca dünya genelindeki Living Lab'lerin geliştirmiş olduğu teknolojik ürünler ve hizmetler de mini bir fuarla teknoloji meraklılarının karşısına çıkacak.

Mucit çocuklardan dâhiyane buluşlar geliyor

Türkiye'de bir ilk olan Başakşehir Living Lab'de projeleri olan çocuklara buluşlarını hayata geçirebilecekleri laboratuvar ortamları sunuluyor ve eğitimler veriliyor. Bu kapsamda Başakşehir Living Lab'de Size kombin önerileri sunan ve giyinme kabinlerinde saatler harcamanıza son verecek Akıllı Ayna, siz henüz düşünürken onun hayata geçirdiğini gördüğünüz Akıllı Ev, 6 dk'da check-up'ınızı yapan Mobil Sağlık Ölçüm ve Tarama Sistemi, İnsansız Uçaklar, kendi kendini sulayan saksılar gibi önemli hayati buluşlar yer alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nin sponsorluğunda; TTNet, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Startup Bootcamp İstanbul, Starters Hub, Istanbul Design Factory, FonGoGo kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen zirvede, dünya çapındaki en büyük Living Lab'ler Türkiye'de ilk kez Başakşehir Belediyesi ev sahipliğinde bir araya gelecek.

Living Lab Nedir?

Herhangi bir bilim dalında yapılan bir geliştirmenin, gerçek-doğal ortamında, gerçek kullanıcılarla test edildiği, iyileştirildiği ve uygulandığı ortamdır. Living-Lab, ürün ve hizmetin topluma gerçek katma değerini görmesini sağlayan farklı bir araştırma ve inovasyon yöntemidir ve tekrarlanabilir bir model olma özelliğiyle de Living-Lab bir gerçek ortam laboratuvarı oluşturuyor. Gerçek kullanıcıların gerçek yaşam koşullarında yeni teknoloji ile nasıl etkileşim içinde olduklarını ve nasıl uyum sağladıklarının görülebildiği laboratuvarlarda, kullanıcılar inovasyonların yaratılmasına ve teknolojinin modifiye edilerek kendi kullanımlarına uygun hale getirilmesine yardımcı olurlar. "Başakşehir Living-Lab" ICT de (Bilgi İletişim Teknolojileri) ilişkili ürün ve hizmet geliştirmeleri için Living-Lab ortamı sağlamaktadır. Başakşehir Living Lab Türkiye'de kurulan ilk yaşam laboratuvarıdır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Başakşehir Belediyesi Türkiye Paris Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title