Haberler

Bir Yanda Acı Diğer Yanda Peygamber Kılıflı Eğlence!

Güncelleme:

Sınırlarında insanlık dramı yaşanan Şanlıurfa'da aynı gün kent merkezinde adeta vur patlasın çal oynasın şeklindeki konser yürekleri burktu.

İbrahim (a.s.) Allah'ın "Halîl" unvânıyla dost edindiğini belirttiği ülü'l-azm bir peygamberdir. Ancak Hz. İbrahim'i anma kapsamında yapılan Uluslar arası Halil İbrahim Buluşmaları her yıl biraz daha düzelse de yine de Allah'ın dostu peygambere yakışmayacak görüntüler yaşanabiliyor. Kobani'den Suruç'a gelenlere yardım seferberliğine katılarak önemli oranda insanların derdine çare olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan da insanların vicdanlarını rahatsız edecek bir etkinliğe imza attı. Rep türünde ilahi söyleyen Lübnan asıllı İsveçli MaherZain'i Şanlıurfa'ya getirip bir konser verdi. Ancak konser tam anlamıyla bir skandala dönüştü. Arapça ağırlıklı ilahiler esnasında konsere katılan kızlar alkış ve ıslıklarla adeta eğlencenin doruğuna çıktı. IŞİD'in memleketlerine düzenlediği saldırılar sebebiyle Kobani'den Suruç'a gelen kardeşlerimizin hala binlercesi aç ve açıktayken, üstelik büyük masraflarla düzenlenen konserin eğlenceye dönüşmesi başta sosyal medya olmak üzere her tarafta tepkiyle karşılandı.

KUR'AN TİLAVETİYLE BAŞLADI EĞLENCE İLE SON BULDU

Şanlıurfa'da bu yıl 8'incisi düzenlenen "Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları" etkinlikleri Cuma günü dünyaca ünlü Mehmet Emin Ay'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlamıştı, ancak popçular gibi ilahi söyleyen MazerZain'in verdiği konserle sona erdi.Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen ve iki gün süren "Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları" etkinlikleri kapsamında Lübnan asıllı İsveçli şarkıcı MaherZain, Rabia Meydanı'nda (Topçu) konser verdi.Konser öncesi sahneye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, katılanlara "Hazır mısınız" diye seslenerek konserin startını verdi. Güvenç'in selamlama konuşmasının ardından sahneye çıkan Zain, İngilizce ve Arapça eserler seslendirdi. Konser oldukça eğlenceli anlara sahne oldu. Alkışlar ve ıslıklarla eğlenen gençler, bir yandan cep telefonları ile sanatçıyı kaydederken bir yandan da oynayıp zıplayarak sanatçıya eşlik etti. Yazdıkları pankartlarla sanatçıya hayranlıklarını ifade eden başta genç kızlar, Zain'i yakından görmek için adeta birbirlerini ezdi. Yağan yağmura rağmen kimse ayrılmazken, eğlencenin artan dozu karşısında bazı katılanlar alanı terk etti. Her gece meydanı mekanları haline getiren Suriyelilerin ise konsere katılmaması dikkat çekti. Yaklaşık iki saat süren konserin ardından Güvenç, Zain ve ekibine plaket verdi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ BÜYÜDÜ

Savaştan kaçarak gelen insanların acı dolu durumları karşısında dünyanın en büyük dramınına tanık olan Şanlıurfa'nın aynı zamanda böyle bir konsere ev sahipliği yapması başta sosyal medya olmak üzere her tarafta tepkiyle karşılandı. İşte tepkilerden bazıları: "Bedia Kılıç: Allah topumuzun burnundan getirecek tabi urfadan başlayarak…", "Suat Gürmen: Bugün bu zulmü görüpte oynayanlar bir gün o zulüme mahkum olacaklar.", "Ahmet Simsek: yazıkki ne yazık.", "Mustafa Ogurlu: Babolarcig köfte de yemislermi acaba?", "Şükran Kirazoğlu: Dunyayigamsizlaryemisayipayip az ilerinizde insanlar ölmus, evsiz kalmislaryurtlarindanolmuslar ,savasinicindeler. Peygamberler şehrindeki insanlarda vur patlasin cal oynasin.", "Feyiz Uçar: YAZIKLAR OLSUN yanıbaşımızda tarihi insanlık dramı yaşanırken bu yağmurlu soğukların başladığı aç susuz tarlarda camilerde dukkanlarda parklarda ve sayıre ve sayıre bulabildikleri yerlerde ayakta kalmak için çırpınan gunlerdır yatamayan banyo edemiyen ayakları şişen yurumekten çoluk çocuk kadın engeli ihtiyar çaresiz insanlar var iken bunların utanmadan sıkılmadan yaptıklarına bakın."

DAHA ÖNCEKİ YILLAR DANSÖZ OYNUYORDU

Daha önceki yıllarda ise Halil İbrahim Buluşmaları'nı valilikler düzenliyor, etkinliklere Sezen Aksu gibi sanatçılar davet ediliyordu. Sahneye dekolte kıyafetlerle çıkan sanatçılar bir de dansözler gibi dans ettikleri için günlerce tepki sesleri yükseliyordu. Bu yıl davet edilen sanatçının farkı ise Allah ve Muhammed Peygamber adlarını kullandığı Arapça ağırlıklı müzik yapması. Geçmiş yıllar kadar olmasa da bu yıl da İslama uygun olmayan görüntüler yaşandı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Hz İbrahim Şanlıurfa Lübnan Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title