Haberler

Bir Osmanlı Temaşası 'Sahte Gelin' Ramazan Boyunca Sanatseverlerle

Geleneksel Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Rauf Altıntak’ın yönettiği ve kadına şiddeti konu alan ‘Sahte Gelin’ isimli oyun, Ramazan ayı boyunca Feshane, Yenikapı, Maltepe ve Beyazıt’ta sanatseverlerle buluşacak.

Geleneksel Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Rauf Altıntak'ın yönettiği ve kadına şiddeti konu alan 'Sahte Gelin' isimli oyun, Ramazan ayı boyunca Feshane, Yenikapı, Maltepe ve Beyazıt'ta sanatseverlerle buluşacak.

Kültür A.Ş. Gösteri Sanatları Merkezi Tarihi Türk Temaşası bölümü öğrencilerinin rol aldığı ve Rauf Altıntak'ın yönettiği 'Sahte Gelin' isimli oyun Ramazan boyunca sanatseverlerle buluşacak. Kadına şiddet konusunu, kendine has üslubu içerisinde sahneye taşıyan 'Sahte Gelin', 5-6 Temmuz'da Maltepe'de, 12-13 Temmuz'da Beyazıt'ta, 19-20 Temmuz'da Feshane'de ve 26-27 Temmuz'da Yenikapı'da saat 19.30'da seyirciyle buluşacak.

Rauf Altıntak'ın derleyip uyarladığı, Figen Yalçınkaya'nın koreografisini yaptığı oyunda Pişekar, Birinci Zenne, İkinci Zenne, Arap Bacı, Kavuklu, Kavuklu'nun Karısı, Çelebi, Tuzsuz Deli Bekir, Hamamcı Teyze, Bohçacı Müşteri Kadın, Bohçacı'nın oğlu, Düğün Alayı, Goygoycular, tarihi tulumbacılar ve çalgıcılardan oluşan kalabalık bir oyuncu ve müzisyen ekibi rol alıyor.

Bir İstanbul Temaşası olan Sahte Gelin, karısına şiddet uygulayan Tulumbacı Deli Bekir'in (Tuzsuz Deli Bekir) başından geçen bir hikayeyi anlatıyor. Tuzsuz Deli Bekir bir tartışma sonucunda eşine şiddet uygulamış ve 3 talakla eşinden boşanmıştır. Karısı ve zennelerin Şehzadebaşı'nda babalarının ahbabı Pişekar amcanın yardımıyla ev bulmasıyla gelişen olaylar, Tuzsuz Deli Bekir'in nedamet edip pişmanlık duyması, tövbe ederek eski saadetine kavuşmak amacıyla çareler aramasıyla renklenir. Muhtar Amca imdada yetişir ancak onun bulduğu çözüm hem Tuzsuz Deli Bekir için hem de karısına şiddet uygulayanlar için ibretlik bir final hazırlayacaktır. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Maltepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title