Haberler

Varlıkları 1 Milyar Doları Aşan Ataç Grubu İflas Etti

Güncelleme:

Antalya 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi, bir dönem Türkiye'nin en büyükleri arasında yer alan ve varlıkları 1 milyar doları aşan Ataç Grubu'nun iflasına karar verdi.

Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş. ile Anteks Antalya Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., 1960 yılında Hikmet Ataman ve Hüseyin Çalık tarafından kuruldu. Daha sonra Ataç Grubu altında toplanan iki şirket bünyesinde iplik, boya ve dokuma fabrikaları, enerji firması, özel okul ve otelleri barındırıyordu. Ataç İnşaat, 2011'de cirosunu en çok artıran Türkiye'nin üçüncü şirketi seçildi ve çoğu kez de Türkiye'nin en büyük ilk 500 şirketi arasında yer aldı. Anteks ise Armani, Lacoste, Versace gibi dünya devlerine yönelik üretimler yapıyordu.

ÇÖKÜŞ 2011'DE BAŞLADI

Grubun çöküşü, 2011'de yapılan halka arzla başladı. Batış sürecine giren grubun kurtarılması amacıyla anlaşma yapılan fon şirketinin oluşturduğu yeni yönetim kurulu da Ataç ve Anteks için iflas erteleme istedi. Birçok alacaklı ise şirketin iflası için başvurdu.



Antalya 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen iflasın ertelenmesine ilişkin davanın karar duruşmasında mahkeme, her iki şirketin de iflasına karar verdi. Bu kararla yönetim düşerken, şirketlerin tüm malvarlıklarına da el konularak iflas dosyaları açılacak. İşçiler, borsazedeler ve diğerleri alacaklarını belgeledikten sonra da icra yoluyla satışlar gerçekleştirilecek.

YÖNETİCİLER YETKİLİ DEĞİLDİ

Davada Çalık ailesini temsil eden avukat Arif Karabağ, iflasa giden süreci anlattı. İflas erteleme talebinde bulunan Ataç Grubu yöneticilerinin, iflasın ertelenmesi davası açmaya yetkileri olmadığını belirten Arif Karabağ, "Çünkü her iki şirketin genel kurulları yapılamamış ve yönetim kurulu oluşmamıştı. Dolayısıyla yönetim kurulu kararı olmadan ya da gerçek yöneticiler kararı olmadan bu dava açılmıştır. Yasa gereği iflasın ertelenmesi davası açılırken dava açan avukatın vekaletinde iflasın ertelenmesi davası açma yetkisi de yoktu" dedi.


YASAL TEMSİLCİ KABUL EDİLMEDİLER

Mahkemenin de bu durumu tespit ederek yetkili vekalet istediğini belirten Karabağ, ancak dava süresince böyle bir vekalet sunulamadığını söyledi. Bunun üzerine şirketlerin sicilde görülen son imza yetkili yönetim kurulu üyeleri sıfatıyla Kamil Feridun Özkahraman, Mustafa Deniz Ak, Serhat Uysal ve Abdullah Sami Akşemsettinoğlu'nun mahkemeye gelerek davaya muvafakat verdiklerini anlatan Karabağ şöyle konuştu:

"Yasa gereği bu kişiler dinlenmesine rağmen sadece bu muvafakat ile davaya devam olunamayacağı, bu kişilerin yasal temsilci olmadığı, imza yetkilerinin olmadığı, noterden yeni vekalet dahi çıkaramayacakları mahkemeye izah olunmasına rağmen davaya usulsüz olarak devam edilmiştir."

SAHTE VEKALET

Ataç A.Ş. vekilinin dosyaya sunduğu vekaletin sahte olduğunun kriminal inceleme ve bilirkişi raporuyla ortaya çıkarıldığını belirten Karabağ şöyle devam etti:

"Yani hem iflas erteleme yetkisi, hem de sahte vekaletle bu dava yürütülmüştür. Davanın açıldığı 4 Aralık 2014 tarihinden bu yana her iki şirkette hiçbir faaliyette bulunulmadığı gibi zarara uğratılmıştır. Zaten bu sebeple haklarında şikayette bulunulmuş, savcılık dosyası Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) gitmiş ve neticede SPK sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmuştur."

YÖNETİCİLER ALEYHİNE SUÇ DUYURUSU

Her iki şirketin kötü yönetildiği, muhasebe hileleri yapıldığı, muhasebeye yapılan kayıtlar ve değişikliklerle suç işlendiğini dile getiren Avukat Arif Karabağ şunları anlattı:

"Yönetici vasfında olmayan kişiler elinde şirket resmen batırılmıştır. Mevcut yöneticilerin hiç biri şirket ortağı değildir. Bu kişiler vekalet alarak yönetici olmuşlardır. Ancak iflasın ertelenmesi süreci içinde hiçbir şekilde şirketlere faydalı işler yapmamışlar, buna karşılık şirketleri zarara uğratacak ve borcun yükselmesine sebep olacak işlem ve eylemler içinde olmuşlardır. Bundan dolayı haklarında bir kez daha iflasa sebep olmaları sebebi ile suç duyurusunda bulunulacak."



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Hüseyin Çalık Karabağ Türkiye Antalya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
500

Yorumlar (35)

cihan:

kafada türban altında daracık pantolon :))

33
1
yanıtYanıtla
EDEN BULUR:

KRİZİN AYAK SESLERİ UYUYUN SİZ AKTROLLER MEMLEKETİ MAHV ETTİNİZ BÜYÜK EKONOMİK KRİZ KAPIDA AĞA BABALARINIZ DOLAR İSTİFLESİN SİZ MAKARNAYA TALİP OLUN. EDEN BULUR DERLER

29
2
yanıtYanıtla
türkiyeyi iç savaŞa HAZIRLIYORLAR:

TÜRKİYE AKP DÖNEMİNDE KASITLI OLARAK YOKSULLUĞA İTİLDİ. KOMŞU ÜLKELERLE TİCARET DURDU. YATIRIM YAPILMIYOR. DEVLET PARALARI SAÇIP SAVRULUYOR. SARAYA SALTANATA SÜLALEYE VERİLİYOR. ÖRTÜLÜ ÖDENEKLE MİLYARLARCA LİRA ÇALINIYOR. TÜM HORTUMLAR TÜRGEV''E BAĞLANDI. SANAT SPOR EĞİTİM KÜLTÜR SIFIRLANDI. ÜLKEDE HUZUR KALMADI. KOMŞU ÜLKELERLE SAVAŞ VEYA İÇ SAVAŞ İSTENİYOR. Laz Tayyipin hedefi, Atatürkün kurduğu cumhuriyeti temelinden yıkmak. Unutmayın, ''AÇ TAVUK AMBAR YIKAR''

30
0
yanıtYanıtla
hasan:

şuan türkiyedeki sistem üretmeyenlerin kazandığı üretenlerin kazanamadığı bir sistem bu böyle gitmez patlar etrafınıza bakın istisna hariç en güzel arabalar kimde en güzel evler kimde ve aynı zamanda en çok kim tatil yapıyor

29
0
yanıtYanıtla
So64:

Biri batar biri baslar. Bu is böyledir. Zamaninda laikler bastayken batan dindarlari hic yazmiyordu sizlerin medyasi. . . . . Sizi bizi kuzu gibi kandiriyorlardi. Bir iki aile mali götürüyordu, medyada ellerindeydi. ülke batsa kimsenin haberi olmuyordu. En ciddi haberci denilen ugurdündar börtü böcek ile ugrasiyordu. Hic bu kadar iktidara yüklenmiyorlardi hatta geceliklerle basbakan karsilayan medya patronlarini gördük ya. Simdi ayni medyanin mamasi elinden alindi ya kuduruyorlar valla kuduruyorlar

17
7
yanıtYanıtla
OLUR MU OLUR AKP YAPAR:

ÜSTÜ FORMA ALTINI SORMA AKP-Lİ ABDESTLİ KAPİTALİSTLERİN RİVAYETLERİNE GÖRE GÜN GELECEK AK METRESLER ALTLARINA PANTALON BİLE GİYMEYECEKLERMİŞ

17
5
yanıtYanıtla
ankaralı:

Bu Koyunların Kafaları basmaz. . Elindeki malı mülü Özelleştirerek (yabancılarak peşkeş çekerek) Yanışbaki ülkelerde savaş çıkararak cebine 3 kuruş girip 1 araba alıp seviniyorsan, En büyük mal sensindir. Bu ulkeye son 10 yıldır Gizliden Arab paralari giriyor, Millette Ekonomi iyi gidiyor diyor. Sonrasını düşünen yok, al sana BOP bitti. Ne ABD''Den ne de Araplardan oluk oluk para akıcak. . AKP öncesini çok arayacaksınız.

16
3
yanıtYanıtla
Keriz Feneri:

cari açığı reza bey kapatmış, avukatları savunmasını yapar temizdir :))))

yanıt0
yanıt0
GENÇ SHEEP:

Korkmayın dünya lideri amerikada. Bakan eşleriyle beraber toplam 200 kişi çıkarma yaptılar. Haberleri yoktu geliba dünya liderini kimse karşılamadı. Fakir fukaranın parasını harcıyorlar işte. Yazık bu millete diyecem ama bu millete müstehak

16
2
yanıtYanıtla
Tesettür:

kızın altı şişhane üstü kaval. başörtüsünde ısrar ederseniz çözümü böyle olur. alın size tesettür!

7
10
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title