Haberler

Bir Dakika Engelli Olmak Zorladı

Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nde "Bir dakika engelli olur musun?" sloganı ile vatandaşlardan engellileri anlamaları için koltuk değneği ve tekerlekli sandalye kullanmaları, gözlerini bandaj takıp yürümeleri istendi.

Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nde "Bir dakika engelli olur musun?" sloganı ile vatandaşlardan engellileri anlamaları için koltuk değneği ve tekerlekli sandalye kullanmaları, gözlerini bandaj takıp yürümeleri istendi. Vatandaşlar görmeden ve koltuk değnekleri ile yürümekte zorlandılar.

Dilovası Engelli ve Engelli Aileleri Derneği ilçe meydanında "Bir dakika engelli olur musun?" sloganıyla vatandaşlardan bir dakikalığına koltuk değnekleri, tekerlekli sandalye kullanmalarını, bandaj takarak yürümelerini istedi. Vatandaşların engellileri anlamaları için düzenlenen etkinlikte vatandaşların kimi tekerlekli sandalyeye oturdu, kimi koltuk değneği ile yürüdü, kimi ise gözüne bandaj bağlayıp yürümeye çalıştı. Vatandaşlar koltuk değnekleri ile yürümekte, tekerlekli sandalye ile ilerlemekte güçlük çekerken, en çok görmeden yürümekte zorlandılar. Etkinliğe katılan vatandaşlar, engelli bireyleri daha iyi anladıklarını söylediler.

Dilovası Engelli ve Engelli Aileleri Derneği Başkanı Samet Elden, engelli bireylerin sorunlarını farkındalık yaratarak anlatmak istediklerini belirterek, "Vatandaşlarımızdan bir dakika engelli olmalarını istiyoruz. Engelli vatandaşlarımızın çektiği sıkıntıları anlamalarını ve engelli bireylere karşı daha duyarlı olmalarını umuyoruz'" dedi.

- Dilovasıkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title