Haberler

Binlerce Kağıthaneli Tek Sofrada Buluştu

Güncelleme:

Kağıthane'de, sokak iftarında bir araya gelenler aynı sofrada oruç açarak ramazanın bereketini birlikte paylaştı.

Kağıthane'de, sokak iftarında bir araya gelenler aynı sofrada oruç açarak Ramazan'ın bereketini birlikte paylaştı.

Kağıthane Belediyesi, ilçenin 19 mahallesinde programlı olarak düzenlediği sokak iftarlarıyla Kağıthanelileri tek sofrada buluşturuyor. Belediyenin Hasbahçe Ramazan Etkinlikleri ilçe sakinlerine geleneksel eğlenceleri hatırlatmaya devam ederken, sokak iftarları da birlik ve paylaşmanın en güzel örneklerini sergiliyor.

Harmantepe Mahallesi'nde binlerce kişiyi aynı sofrada buluşturan sokak iftarına katılan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, alanda bulunan masaları tek tek ziyaret ederek ilçe sakinleriyle sohbet etti. Komşularıyla birlikte dualar eşliğinde iftar saatini bekleyen mahalle sakinleri, Başkan Kılıç ile hatıra fotoğrafı çektirirken, çocuklardan yaşlılara tüm vatandaşları aynı sofrada buluşturan Başkan Kılıç'a teşekkür ettiler. İftar vaktinde ezanın okunmasıyla birlikte oruçlarını açan Kağıthaneliler, niyetlerinin kabul olması için hep birlikte dua etti.

Oruçların açılmasının ardından konuşan Başkan Kılıç, "Şefkat, merhamet ve paylaşma ayı olan Ramazan ayını bu yıl da büyük bir coşkuyla geçiriyoruz. Bugün iftarımızı bu güzel atmosferde, Harmantepe Mahallesi'n de yapmaktan dolayı mutluyuz" dedi.

Kağıthanelileri 500 bin kişilik bir aile olarak gördüğünü ifade eden Başkan Fazlı Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bereketin hoşgörünün birlik ve beraberliğin adı olan bu mübarek günlerde 500 bin kişilik ailemizle bir olmaya devam edeceğiz. Bugün Harmantepe Mahallemizde kurulan ve Ramazan ayı boyunca ilçemizin 19 mahallesinde kurulacak olan iftar sofralarımıza herkes davetlidir. Bizleri yalnız bırakmayan Kağıthaneli vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum."

Harmantepe Mahallesi iftarının ardından Hasbahçe'de düzenlenen eğlencelere katılan Başkan Kılıç'a, şarkılar ve sahne gösterilerine eşlik eden çocuklar büyük ilgi gösterdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fazlı Kılıç Kağıthane Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title