Haberler

Bingöl'de Doğu Türkistan İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Bingöl'de, Türkiye Kamu-Sen Bingöl Temsilciliği öncülüğünde Çin'in Doğu Türkistan bölgesine uyguladığı zulüm protesto edilerek orada yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bingöl'de, Türkiye Kamu-Sen Bingöl Temsilciliği öncülüğünde Çin'in Doğu Türkistan bölgesine uyguladığı zulüm protesto edilerek orada yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bingöl'de, Dörtyol Saat Kulesi önünde Kamu-Sen Bingöl Temsilciliği tarafından Doğu Türkistan'da yaşanan Çin zulmü için eylem düzenlendi. Eyleme katılanlar. Doğu Türkistan'da ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Kılınan namazın ardından Türk Sağlık-Sen Bingöl temsilcisi Salih Kızılboğa bir konuşma yaptı. Kızılboğa, Doğu Türkistan'da yaşanan olaylara Dünya devletlerinin seyretmekle yetindiğini, Ramazan ayında, Doğu Türkistan'da bir millet kan ağlarken, bütün dünyanın yine kör, sağır ve dilsiz bir şekilde bu zulmü seyrettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Ne yazık ki, milletimizin büyük çoğunluğunun yaşanan insanlık dramından haberi dahi yoktur. Katil Çin devleti, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan'da, sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir. Türkistan kan gölü haline gelmişken bizleri yönetenler, yaşanan dramı görmezden gelmekte, sözde insan hakları savunucuları susmakla yetinmektedirler. Doğu Türkistan'da evlerinden, yurtlarından edilmiş yüz binlere, katledilen canlara, kimsenin gözlerini kapatma hakkı yoktur. Mesele Müslüman olmaksa Uygur Türkleri de Müslüman'dır. Mesele insan olmaksa Uygur Türkleri de insandır. Bir dönem sözde dünya liderliğine soyunup, sözüm ona diktatörleri hizaya getirme peşinde koşanlar, milletin değerlerini oya tahvil etmek için 'Yeni Osmanlıcı' kesilenler, dantelli kefenlerle yola çıkanlar neredesiniz? 150 yıldır Türkistan'ın çığlığı duyulmadı Batı'da. Nedense işine gelen her olayda ayağa kalkan Batı, konu Müslüman ve Türk olunca kör, sağır, dilsiz oluveriyor."

Türk Sağlık-Sen Bingöl temsilcisi Salih Kızılboğa, bir Türk olarak, sınırları dışında kalan Doğu Türkistan'da yaşanan soykırım, Musul'da, Telafer'de, Suriye'de, Mısır'da, Arakan'da, Myanmar'da ve dünyanın dört bir yanında yaşayan Müslümanların uğramış oldukları işkence ve baskılar karşısında yürüklerinin yandığını söyledi. Türkmen kardeşlerinin dünyanın uzak köşesinde yapayalnız bırakılmasının yüreklerini yaktığını söyleyen Kızılboğa, "Türkmenler üzerinde uygulanan bu katliama ne Hükümetin ne de dünya devletlerinin seyirci kalması asla kabul edilemez. Hükümet, Doğu Türkistan'daki zulüm sona ermeden, gümrük kapılarından tek bir Çin malının Türkiye'ye giremeyeceğini ilan etmek zorundadır. Bu insanlığın gereğidir. Türk devleti, büyük olacaksa sınırlarımız dışındaki kardeşlerimizle büyüyecektir. Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun, bütün soydaşlarımıza sahip çıkmak zorundadır. Tarih, bu sorumluluğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin omuzlarına yüklemiştir. Bu nedenle bu devletin politikası değerli yalnızlığı kaldırmaz; milliyetçi bir bakış, onurlu bir duruş, ilkeli bir yaklaşım ister"diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Doğu Türkistan Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title