Haberler

Bingo 25 Yılda 100 Kat Büyüdü

Güncelleme:

Bingo, sektöründe Türkiye'deki ilk AR-GE Merkezi'nin açılışı ile bölgesel güç olma yolunda önemli bir adım daha atıyor.

Temizlik sektörünün yüzde yüz yerli sermayeli dev markası Bingo, 25. Yılında sektöründe Türkiye'deki ilk AR-GE Merkezi'nin açılışı ile bölgesel güç olma yolunda önemli bir adım daha atıyor.

Türkiye'nin lider kuruluşlarından Hayat Kimya'nın ilk kilometre taşı Bingo, 25'inci yılını Türkiye'de deterjan sektöründe açılan ilk AR-GE Merkezi ile taçlandırdı. Dünya devlerinin yarıştığı Türkiye deterjan sektöründe yüzde 100 Türk sermayesi ile Bingo ismi ilk üçe yazıldı.

Bingo 25. Yaş kutlamaları ve AR-GE Merkezi'nin resmi açılışı Hayat Kimya İzmit Tesisleri'nde 6 Nisan 2012 tarihinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. T.C Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün himayelerinde, Hayat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kiğılı ve Hayat Kimya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanı Avni Kiğılı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen törene Hayat Kimya yöneticileri, tedarikçiler, müşteriler ve çalışanlar katıldı.

Hayat Kimya'nın İzmit'te 400 bin metrekare alana kurulu olan üretim tesislerinde düzenlenen törende Avni Kiğılı, Bingo ve Hayat Kimya'nın kilometre taşlarını anlattı: "1987 yılında Yenibosna'da kurulan deterjan tesisleri grubumuzun hızlı tüketim alanındaki ilk yatırımıdır. Bingo için dönüm noktası demir perde ülkelerinin dağılmasıyla başlayan Rusya ve Orta Asya satışlarıdır. Daha sonra ihracat piyasalarına daha yakın olmak için ilk yurtdışı tesisimizi Bulgaristan'da kurduk…"

"Sonrasında Ukrayna ile devam ettik. Ve artık Bingo; Rusya, Ukrayna, Bulgaristan, Moldovya, Orta Asya ve Balkanlarda aranan bir marka olmuştu. Türkiye piyasası bütün çok uluslu markaların bulunduğu bir pazardı. Hayat Kimya'yı ülkemizde sektörün ilk 3 şirketinden biri yapma hedefiyle 1993 yılında tekrar yapılandırdık. Bu yapılanma kısa sürede meyvelerini verdi. 1997 yılında yeni bir sektöre, çocuk bezi ve hijyenik pedlerin bulunduğu kişisel bakım sektörüne adım attık. 1999 yılında şu anda bulunduğumuz İzmit kompleksinin ilk yatırımı olan deterjan tesislerimizin temellerini attık.

Bu yatırımımızı 2000 yılında liman yatırımı takip etti. 2001 yılında İkitelli hijyen fabrikamızda yaşadığımız yangından sonra, yine burada 2003 yılında yepyeni bir tesis kurduk. Hijyen fabrikamızı, 2005 yılında kurduğumuz Cezayir deterjan fabrikası, 2006 yılında temizlik kağıdı sektörüne girmemiz, 2007 yılında Cezayir'de kurduğumuz hijyen tesisleri, Bosna Hersek'de yaptığımız selüloz ve çimento kağıdı yatırımı, İran hijyen fabrikası, yüksek depo yatırımı, Mısır hijyen yatırımı ile İran temizlik kağıdı yatırımları izledi. Bunları Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti temizlik kağıdı yatırımımız takip edecek. Yani durmak yok yola devam. Yeni ve farklı bölgelere yayılmayı hedefliyoruz. Çok yakında yeni yatırım programımızı sizlerle paylaşacağız…

1987 yılında Bingo olarak 200 bin koli ile başlayan yolculuğun, 2012 sonunda 100 kat artarak 20 milyon koliye ulaşacağını belirten Avni Kiğılı, bugün Türkiye'de her iki evden birinde bir Bingo ürünün bulunduğunu söyledi.

25 yıl evvel deterjan işiyle başlayan Hayat Kimya'nın bugün birçok sektörde, birçok ülkede, üretim ve dağıtım yatırımları olan bir şirket haline geldiğini belirten Avni Kiğılı, "Elbette bu başarının arkasında, son 9 yıldır hükümetimizin sürdürdüğü istikrarlı ekonomi yönetiminin payı çok büyük. Özellikle Turquality projesi, Dünya markası olma yolculuğumuzdaki en büyük desteklerden biridir." dedi.

Avni Kiğılı, iki milyar doları aşan cirosu ve 8 bin 400 kişilik mevcut istihdamı ile Hayat Holding'in önümüzdeki 5 yılda 2,5 milyar dolarlık yeni yatırım yapacağının müjdesini verdi.

Türkiye'nin temizlik sektöründeki ilk AR-GE Merkezi'ni Hayat Kimya açtı

Hayat Kimya olarak Türkiye'de temizlik sektöründeki ilk AR-GE Merkezi'ni açmanın gururunu yaşadıklarını belirten Avni Kiğılı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Küresel markalarla rekabet ettiğimiz sektörlerde araştırma ve ürün geliştirmenin gerek markalarımıza, gerek şirketimize gerekse ülke ekonomisine sağlayacağı fayda son derece önemlidir.

AR-GE merkezimizin Türkiye ve sektörümüz açısından stratejik öneminin ve bize yüklediği sorumluluğun bilincindeyiz. AR-GE merkezimizde Doktor mühendis, yüksek mühendis, mühendis, kimyager ve teknisyen olmak üzere 74 AR-GE personeli çalışmaktadır. Burada, iki yıl önce AR-GE yasası ile AR-GE merkezlerine teşvik sağlayarak, Türkiye'de tüm sektörlere inovatif çalışmaların önünü açan Sayın Bakanımız ve hükümetimize teşekkür ediyoruz…"

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yahya Kiğılı Hayat Kimya Türkiye Bingo Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title