Haberler

Binaya "Hapsettiği" Otomobilini 37 Yıl Sonra Çıkardı

Güncelleme:

Samsun Vezirköprü'de işçi olarak çalıştığı Almanya'dan getirdiği otomobili yaptırdığı binaya hapseden Bahaddin Uysal, otomobilini bulunduğu yerden 37 yıl sonra çıkardı.

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yaşayan Bahaddin Uysal, işçi olarak çalıştığı Almanya'dan 1979 yılında ilçeye getirdiği ve binanın giriş katında muhafaza ettiği otomobilini bulunduğu yerden 37 yıl sonra çıkardı.

GİRİŞ KATINA BIRAKIP ETRAFINI DUVARLA ÖRDÜ

1970 yılında Almanya'ya giden ve bir süre sonra Ford Taunus marka otomobil alan Uysal, 1979'da Vezirköprü'ye geldi. İlçede arsa satın alıp ev yaptıran Uysal, Almanya'ya döneceği için otomobilini inşaatı devam eden apartmanın giriş katına bırakıp etrafını da duvarla ördü. Zaman zaman Almanya'dan ilçeye gelen ve aracın bakımını yapan Uysal, otomobilini bir daha kullanmadı. Türkiye'ye 1998 yılında kesin dönüş yapan Uysal, otomobilini yine bulunduğu yerden çıkarmadı.


DUVARI KIRDIRIP OTOMOBİLİ ÇIKARTTI

Aradan geçen 37 yılın ardından binada onarım yapmayı planlayan Uysal, evin giriş katında tuttuğu otomobilini çıkarmak amacıyla önce duvarları kırdırdı. Uysal, daha sonra çekici yardımıyla otomobilini başka bir garaja götürdü.


"İLK GÜNKÜ GİBİ HALA ORİJİNAL"

İlçede akaryakıt istasyonu bayisi bulunan Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Otomobilim ilk günkü gibi orijinal. Almanya'dan gelirken Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan girerken pasaportumla tescil ettirdiğim plakaları da halen duruyor." dedi.


40 BİN KİLOMETREDE VE ÇALIŞIR DURUMDA

İlçeye döndükten sonra başka araba aldığını, eski aracını kullanmaya kıyamadığını dile getiren Uysal, otomobilinin bulunduğu yerde bakımını yaptırmayı sürdürdüğünü anlattı. Otomobilinin 40 bin kilometrede ve çalışır durumda olduğunu bildiren Uysal, bundan sonra da aracını kullanmayı düşünmediğini, garajda özenle saklamaya devam edeceğini sözlerine ekledi.




Kaynak: AA / Güncel

Vezirköprü Almanya Samsun Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500

Yorumlar (27)

SAHIT:

bu haberi bundan üc sene önce yine internetten okutum , adam yalan konusuyor o yillar Almanya dan Türkiye ye yasadisi yollardan araba getiriyorlardi yani gümrük ödememek icin arabayi , ya yandi gösteriyorlardi yada kaza yapti araba mezarligina atildi diye belge cikariliyordi ve arabayida ya samanliklarin altina yada resimde gördügümüz gibi gizleniyordu , yoksa sifir arabayi bu adam neden saklasin yillarca , 1978-1982 yillari karanliktir saygilarimla

19
0
yanıtYanıtla
MMOM:

Vakıa Suresini her gece okuyan, edebiyyen fakirlik yüzü görmez.

5
13
yanıtYanıtla
fuzuli işler:

her gördüyün duvar dibine isemek zorundamıısnız ne bulaşık insan topluluğusunuz nasıl edip bu zihniyetden kurtulalım ahh atatürk ah gelmez senin gibi si bir daha dünyayada bu gözü dönmüş ahret diyip bu dünyasını sömürenlerden kurtarsaydın bizi

yanıt0
yanıt0
XXXX:

var boyle aptallar yemem yedirmem mezara getir moruk

12
3
yanıtYanıtla
AKEPE BİTİRDİN MEMLEKETİ.:

BİNEN ÇIKAR MERAK ETME

8
3
yanıtYanıtla
cenk:

Ayni haber yillar öncesi yayinlanmisti hayret mademki 37 yil saklandi sebepi vardir Türkiyeye giris ve ödemis oldugu evraklari da kaybetmis olmasi mümkün degil gühnahini aliyorum amma Almanyada calinmis bildir sigortadan parasini al 37 yil sonra cikart

8
2
yanıtYanıtla
GÜNAHMI ALIYORUM ACABA:

Sana katiliyorum Cenk arkadas yazdiklarinin tamamina imza atarim arabanin sahibi haci efendinin gencligi cok macerali gecmise benziyor yasak olan bir isi deniyor pisman oluyor yakalanmamak icinde arabayi yerden ikimetre yukaridaki odanin icerisine dört tarafi duvar örülerek kapatiyor disaridan bakildiginda garaj degil dairenin bir odasi hic kimse fark edemez yani plan güzel bizim yorum yapan insanlarimizda haci efendinin arabasini cok sevdiginden yillarca saklamis isin aslini bilmiyorlar

yanıt0
yanıt1
volkan tamer:

turşusunu kurmuş dayı

8
1
yanıtYanıtla
Mal:

Kayışlar değişecek metal parçalar # yürür aksam #paslıdır bi sürü uğraşilacak amaan. . Al bi corolla sıfır bin. .

6
2
yanıtYanıtla
ÇERÇİCİ:

GEREK YOK ZATEN ÇALIŞTIRMANA SEN ÖLMEDEN ÖNCE VASİYETİNE İKİ METRE DEĞELDE İKİ KARTLI MEZAR YAPTIR ARABA ALTTA SEN ÜSDÜNDE OLARAK GÖMSÜNLER HEMİDE DERTLEŞİRSİĞİZ ÜTE TARAFTA , FENA FİKİR DEĞEL HANİ

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title