Haberler

Binali Yıldırım'dan Operasyon Açıklaması: Çok Detay Var

Güncelleme:

Başbakan Binali Yıldırım, Reina saldırganının yakalanmasıyla ilgili "Birçok detay var ama sorgulama aşamasında olduğu için bu kadarını söylemekle yetinelim." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, MYK toplantısına katılmak üzere partisinin genel merkezine geldi. Başbakan Yıldırım, toplantı öncesi basın mensuplarına açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım, Reina katliamcısının yakalanmasının ardından açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Birçok detay var ama sorgulama aşamasında olduğu için bu kadarını söylemekle yetinelim." dedi.

"BİRÇOK DETAY VAR"

Başbakan Yıldırım, Reina'ya saldırı düzenleyen teröristin yakalanmasıyla ilgilli "Şu an sorgulaması devam ediyor, bununla ilgili birçok detay var ama sorgulama aşamasında olduğu için bu kadarını söylemekle yetinelim. Zamanla gelişmeler hakkında bilgiler ilgili arkadaşlar tarafından kamuoyuna verilecek. Önemli olan, yapılan bu alçak saldırının failinin yakalanmış olmasıdır, bunun arkasındaki iradenin, güçlerin her kimse ortaya çıkarılmasıdır. Bu bizim için önemli bir gelişmedir." dedi.

BAHÇELİ - KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİ

Başbakan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin yapacakları görüşmeyi soran basın mensuplarına "Ne konuşacaklar bilmiyorum. Anayasanın birinci tur oylaması tamamlandı. Ama Sayın Bahçeli'nin açıklamalarından ne konuşacakları aşağı yukarı belli oluyor." diye cevap verdi.

ERKEN SEÇİM İDDİALARI

Yıldırım, erken seçim iddialarına ilişkin soruyu ise şöyle cevapladı:

"Erken seçim için herhangi bir sebep var mı? Arkadaşlar, faraziyeler, ihtimaller üzerine amel olmaz. Önce bir gidelim. Herhangi bir tereddüde mahal yok. Meclisten anayasa geçecek inşallah, ikinci turda da birinci turda olduğu gibi ve referanduma gideceğiz. Milletimize bu değişikliği en güzel şekilde anlatacağız ve ondan sonra da yolumuza devam edeceğiz. Seçimler 2019'da planlandığı şekilde olacak. Erken seçim konularını gündeme getirerek ülkedeki istikrar konusunda tereddüt oluşturmaya gerek yok. Vatandaşlarımız, iş alemimiz, planlarını yapsınlar, yatırım planlarını ertelemesinler, istikrar devam ediyor. Türkiye ekonomi alanında, istihdam alanında ve kalkınma-büyüme alanında gerekli adımları kararlılıkla atmaya devam edecek."

EKONOMİ YÖNETİMİYLE TOPLANTI

Yıldırım, dün akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan ekonomi konulu toplantıda, ekonomiye ilişkin alınan kararların gözden geçirildiğini, bundan sonra yapılması gerekenler üzerinde konuşulduğunu söyledi.

Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Birçok ülkenin ekonomik göstergelerinden daha da iyi durumdayız. Bugün kurda yaşanan dalgalanmalar geçicidir, etkileri de sınırlı olacaktır. Hükümetimiz reel sektörün gelişmesine, reel sektörün ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik tedbirleri almaya devam edecek. Diğer yandan da Merkez Bankası, kendi yetkileri çerçevesinde alması gereken tedbir ve yapması gereken uygulamaları sürdürecektir. Gelecek dönemde Türkiye, istikrar içinde büyümeye devam edecek. İstihdam oluşturulacak, yatırımcılarımıza, küçük ve orta ölçekli işletmelerimize büyük yatırımcılarımıza, kaynağa ve finansmana erişimde gerekli destekleri vermeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"MERKEZ BANKASI ADINA AÇIKLAMA YAPMAM DOĞRU OLMAZ"

Yıldırım, "Merkez Bankasının elindeki enstrümanları kullanacağını söylüyorsunuz. Bunun içinde sınırlı da olsa bir faiz artışı olması söz konusu mu sizin düşüncenize göre. Her ne kadar Merkez Bankası bağımsız olsa da..." sorusuna karşılık, "Bağımsız olduğuna göre o kararı benim açıklamam, söylemem yanlış olur. Merkez Bankası karşılaştığı şartlar içinde hangi tedbiri alması gerekiyorsa bunu almakta tereddüt etmeyecektir. O bakımdan benim burada Merkez Bankası adına açıklama yapmam doğru olmaz." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Binali Yıldırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title