Haberler

    Bilişim 500 Heyecanı' Başladı

    Türkiye bilişim sektörünün gelişimi ile ilgili birçok veriyi kapsayan ve şirketlerin kendi performanslarını ölçme ve rekabetteki yerlerini görme şansı yakaladıkları "Bilişim 500 Araştırması" heyecanı bir kez daha başladı.

    Türkiye bilişim sektörünün gelişimi ile ilgili birçok veriyi kapsayan ve şirketlerin kendi performanslarını ölçme ve rekabetteki yerlerini görme şansı yakaladıkları "Bilişim 500 Araştırması" heyecanı bir kez daha başladı. "İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2015 – Bilişim Pazarının Gelişimi, Eğilimler ve Beklentileri Araştırması"nın ortaya koyduğu sıralamalar, özellikle kurumsal şirketlerin satın alma kararında belirleyici rol oynuyor. Araştırma aynı zamanda Türkiye pazarına girecek yabancı şirketlere referans olma özelliği taşıyor.

    Konuyla ilgili bilgi veren BThaber Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe sektöre ait şu bilgileri paylaştı:

    "Kamunun teknoloji yapılanmasına verdiği önem, bu alanda yaptığı önderlik ve yatırımları hızla devam ediyor. Türkiye Bilişim Pazarı'nın 2016 yılında yüzde 9.5 büyüyerek 85 milyar TL'yi geçmesini bekliyoruz. Sektörün ağırlıklı kısmı olan İletişim teknolojileri pazarında ise 4.5G nedeniyle yapılacak yatırımlarla, telekom pazarının büyüyeceğini öngörüyoruz. Yazılım pazarında iş analitiği, mobil uygulama, veri güvenliği, hizmet pazarında ise bulut üzerinden yedekleme ve barındırma hizmetlerinin büyümesi bekleniyor."

    BThaber A.Ş tarafından M2S Araştırma ve Pazarlama A.Ş. ve Bilişim Zirvesi Etkinlik Şirketi iş birliği ile hazırlanan araştırmanın sonuçları 28 Temmuz 2016 tarihinde düzenlenecek törenle açıklanacak.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Türkiye Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title