Haberler

Bayram: Bilinçsiz Zirai İlaç Kullanımı Sakıncalı

Güncelleme:

Bartın il gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, bilinçsiz ve aşırı zirai ilaç kullanımının insan sağlığı, çevre ve doğal denge açısından sakıncalı olduğunu söyledi.

Bartın il gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, bilinçsiz ve aşırı zirai ilaç kullanımının insan sağlığı, çevre ve doğal denge açısından sakıncalı olduğunu söyledi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen, 'Bitki, Besleme, Gübreleme ve Toprak Analizi' konulu seminere çiftçiler yoğun ilgi gösterdi. Vali Yardımcısı Ünal Coşkun'un da katıldığı seminerde konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, tarımsal üretim değeri açısından Türkiye'nin son 10 yılda Avrupa'da 4'üncü sıradan 1'inci, dünyada 11'inci sıradan 7'nci sıraya yükseldiğini söyledi. Çok gübre ve çok suyun 'verim' demek olmadığını ifade eden Bayram, şöyle konuştu:

"Tam tersine bilinçsiz ve fazla girdi kullanımı masraf artışının yanında toprak, çevre, doğal denge, bitki ve insan sağlığı açısından sakıncalı olmaktadır. Fazla ve bilinçsiz gübre kullanımı topraktaki besin elementlerinin dengesini bozarak bitki tarafından alımlarını zorlaştırır. Toprakta bitki besin elementleri dengesi mevcuttur ve bu denge bitkinin beslenmesi için önemlidir. Birinin fazla olması diğerlerinin alımını engeller. Örneğin fosforun fazlalığı demir, çinko ve bakırın alımını engeller. Kalsiyum fazlalığı da demir alımını engeller. Bunun yanında çok gübre çevre kirliliğine de neden olabilir. Yine bilinçsiz ve aşırı zirai ilaç kullanımı insan sağlığı, çevre ve doğal denge açısından sakıncalıdır."

Seminerde çiftçilere, toprak numunesi alımı, gübre ve gübreler, gübre kullanımı ve fındıkta gübre kullanımı konusunda bilgiler verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdulsetter Bayram Ünal Coşkun Türkiye Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title