Haberler

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: "Türkiye'nin Gerçek Açığı Teknoloji Açığıdır"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, “Türkiye’nin dış ticaret açığından ziyade, Türkiye’nin cari açığından ziyade, Türkiye’nin gerçek açığı teknoloji açığıdır” dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, " Türkiye'nin dış ticaret açığından ziyade, Türkiye'nin cari açığından ziyade, Türkiye'nin gerçek açığı teknoloji açığıdır" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi'nde düzenlenen Eurosiatechnopark temel atma törenine katıldı. Temel atma töreninde konuşan Bakan Özlü, "2002 yılında biz iktidara geldiğimizde Türkiye'de sadece 2 teknopark vardı. Bugün Türkiye'de 64 teknopark var. Bugün teknoparklarda çalışan nitelikli personel sayısı yaklaşık 41 bindir. Bu ciddi bir rakam iyi bir rakam" dedi.

Teknoparklar ve ARGE merkezlerinin niye önemli olduğuna da değinen Bakan Özlü, "Biz sanayimizi teknolojiyle desteklemezsek teknolojiyi sanayiye enjekte etmezsek ürettiğimiz ürünlerin katma değeri düşük olur. Biz herkesin yapabildiği, düşük katma değerli ürünler yapmış oluruz ki bunların da kar marjı düşüktür. Dolayısıyla daha fazla katma değer için daha fazla ürünler için sanayimize teknoloji enjekte etmek durumundayız. Bunu teknoparklarda yapacağız. Bugünkü Teknopark açılışı çok önemli. Bulunduğu bölge açısından çok önemli. Yapı bakımından çok önemli. İnşallah en kısa zamanda inşaatlar tamamlanır. Teknoloji üreten bir Türkiye'ye doğru daha hızlı adımlarla ilerlemiş oluruz" diye konuştu.

"Biz teknoloji üretmezsek Türkiye teknoloji üretmezse, Türkiye'nin geleceği yok" diyen Özlü, "Bizim petrol kuyularımız yok bizim doğal gaz yataklarımız yok, aldığımız belli sattığımız belli, ihracatımız ithalatımız belli. Arada, 60 milyar dolarlık bir açık var bunu nasıl kapatacağız, akıl satarak kapatacağız. Aslında esas açık teknoloji açığı, Türkiye'nin dış ticaret açığından ziyade, Türkiye'nin cari açığından ziyade, Türkiye'nin gerçek açığı teknoloji açığıdır. Otomatik olarak biz ne zaman teknoloji açığını kapatırsak emin olun, Türkiye'nin otomatik olarak cari açığı da kapanır. Dolayısıyla teknoloji üretmenin unsurlarından birisi olacak olan bu teknoparkın hayırlı bir iş olduğunu biliyoruz. Buna vesile olanları kutluyorum tebrik ediyorum inşallah en kısa sürede burası faaliyete geçer" şeklinde konuştu.

Kurban kesimi ve temel atma töreninin de gerçekleştirildiği törene Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Metin Akgün, Ayşe Doğan NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek de katıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Faruk Özlü Tekirdağ Türkiye Çorlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title