Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Kocaeli'de Açıklaması

"Biz ne badireler atlattık. Ne zorluklar, ne sıkıntılar çıktık. Dünya savaşları gördük. Kurtuluş Savaşı yaptık. Ciddi mücadeleler verdik.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin büyük bir devlet geleneğine sahip olduğunu belirterek "Biz ne badireler atlattık. Ne zorluklar, ne sıkıntılar çıktık. Dünya savaşları gördük. Kurtuluş Savaşı yaptık. Ciddi mücadeleler verdik. Biz kalkıp da paralel yapılanmaya mı pabuç bırakacağız" dedi.

AK Parti Kandıra Belediyesi başkan adayı Ünal Köken'in tanıtım toplantısında konuşan Işık, 30 Mart seçimlerinde sadece belediye başkanı seçmeyeceklerini, bu seçimlerde aynı zamanda  gezi olaylarıyla ve 17 Aralık operasyonuyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik yapılan operasyonlara çok güçlü bir şekilde "hayır" denileceğini söyledi.

"Türkiye büyük bir devlettir. 4-5 bin yıllık devlet geleneği olan bir milletiz. Biz ne badireler atlattık. Ne zorluklar, ne sıkıntılar çıktık. Dünya savaşları gördük. Kurtuluş Savaşı yaptık. Ciddi mücadeleler verdik. Biz kalkıp da paralel yapılanmaya mı pabuç bırakacağız" diye konuşan Işık, bazı dış mihraklarla işbirliği yapıp, Türkiye'nin istikrarını bozmak isteyenlere "iyi, buyurun yapın" demeyeceklerini ifade etti.

Işık, şöyle devam etti:

"İstikrar bozulursa bizim gariban insanımızın nasıl bir bedel ödeyeceğiniz biliyoruz. Şu anda Avrupa'nın en sosyal demokrat ülkesine bakın. Türkiye kadar halkına doğrudan kaynak aktaran bir ülke yok. Bu ülkenin vergi gelirlerinin yarısı eğitime, sağlığa, sosyal desteklere ve spora ayrılıyor. Bu memlekette, 11 yılın 10,5 yılında hiçbir yolsuzluk yok da 6 ayda mı var? CHP ile anlaşıp yolsuzluk üzerinden AK Parti'ye operasyon yaparsanız, bizim milletimiz ne der 'yemez' der, kusura bakma."

"Milli irade bu ülkenin temelidir, milli iradeye sahip çıkmak da bizim bir namus borcumuzdur" diyen ışık, "Bu noktada kimse AK Partiye de Türkiye'ye de operasyon yapamaz. Buna biz müsaade etmeyiz" ifadesini kullandı.

Adaletin mülkün temeli olduğunu, her kim yolsuzluğa bulaşırsa hesabını vereceğini vurgulayan ışık, yolsuzluk yapanların hem dünyada hem de mahşerde o hesabı vereceğini dile getirerek "Biz bu inanca sahip insanlarız. Biz AK Parti olarak temiz siyaseti savunuyoruz. Bunu uyguladığımız için de her seçimde oyumuz arttı. Bu millet yolsuzluk yapan iktidarların oyunu yükseltmez. Aksine yüzde 22'den yüzde 1,5'e düşürür. Sadece oyunu düşürmez, meclisten dışarı atar, tarihe gömer" değerlendirmesini yaptı.

Kendilerinden sonraki nesillere her şeyi ile çok daha güçlü bir ülke devretmek istediklerini anlatan ışık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"IMF üç kuruş vermezse emeklinin memurun ödenemez bir ülke devraldık ama bugün Allah'a şükürler olsun, kendi yağıyla kavrulan, IMF'ye borcunu ödemiş, hatta lazım olursa 'size bir 5 milyar dolar borç veririz' diyen bir ülkeyiz. Biz artık ekonomide boynu bükük bir ülke değiliz. Dış politikada 'aman şu ne der, aman bu ne der, aman azıcık sesimizi yükseltirsek ekonomik olarak ipimizi biraz çekerler' korkmuşluğuyla anlayışıyla hareket eden bir ülke hiç değiliz. Artık iki nükleer santral ihalesini yapmış bir ülkeyiz. Artık üçüncü havaalanını ihale etmiş, hem havaalanı kazanacak hem de kasasına 46 milyar dolar koyacak bir ülkeyiz.. Artık Sokollu Mehmet Paşa döneminden beri hayalleri kurulan projelerden olan Kanal İstanbul'u hayata geçirmek için proje çalışmasını başlatmış bir ülkeyiz."

Türkiye'nin bugünlere gelmesi için çok ciddi mücadele verdiklerini, ülkenin çok ciddi sıkıntılar, yokluklar çektiğini anlatan Işık, artık bu sıkıntıları kimsenin çekmesini istemediklerini belirterek şunları kaydetti:

"Biz istiyoruz ki bu ülke kendi gücüyle kalkınmasına devam etsin. Bu noktada çok büyük başarılar elde ettik. Ama hiç bir başarıyı da yeterli görmüyoruz. Diyoruz ki 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri olacak. İhracatı biz 36 milyar dolardan aldık, 152 milyar dolara getirdik ama 500 milyar dolara çıkacak. Kişi başına milli geliri 3 bin 300 dolardan 10 bin 500 dolara getirdik ama 25 bin dolara çıkacak. İşsizliğimiz yüzde 5'e düşecek."

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek ve partililer ile vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Kandıra Belediye Başkan adayı Ünal Köken'i tebrik ederek başarı diledi. - Kocaeli

Kaynak: AA / Politika

Fikri Işık Ak Parti Kandıra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title