Haberler

"Bu Ülke Bir Daha Bedel Ödememeli"

Güncelleme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bu ülke bir daha bedel ödememeli, bu ülke bir daha istikrarsızlığa sürüklenmemeli." dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bu ülke bir daha bedel ödememeli, bu ülke bir daha istikrarsızlığa sürüklenmemeli, bu ülke bir daha koalisyonlar dönemine gitmemeli" dedi.

Işık, Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi'nde Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ekonomi ödülleri törenine katıldı. Bakan Işık, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de istikrarı bozmak için gayret gösterildiğini ifade ederek, " Türkiye'de istikrar bozulursa yatırımların yapılma imkanı kalır mı? Türkiye istikrarını sürdüremezse büyüyebilir mi?" diye konuştu.

AK Parti iktidarı dönemi ile önceki dönemlerin ortaya konulması gerektiğini belirten Işık, şöyle devam etti:

"AK Parti iktidarından önceki dönemi bir koyun ortaya sonra da AK Parti iktidarı dönemindeki durumu ortaya koyun. Bizden önceki iktidarları kötülemek için bunu söylemiyorum. Siyasi istikrarın önemini vurgulamak için bunu söylüyorum. Bu memlekette rahmetli Menderes döneminde Türkiye bir istikrar yakaladı, bir sıçrama yaptı. Ama Menderes'in iktidardan nasıl uzaklaştırıldığını hepiniz biliyorsunuz. Yapılanların Menderes'i iktidardan devirmek ve idamını meşrulaştırmak için uydurulduğunu çok iyi biliyoruz. Tarih tekerrürden ibarettir. Allah gani gani rahmet eylesin. Erbakan hoca, 'biz de sanayileşelim, ağır sanayiyi kuralım' dedi, rahmetlinin takunyasıyla uğraştılar. Allah rahmet eylesin Özal, 'bu ülkeye bu yakışmıyor, sıçrama yapmamız lazım' dedi, bedelini nasıl ödediğini yakın tarihte hepiniz biliyorsunuz. Ama bu ülke bir daha bedel ödememeli. Bu ülke bir daha istikrarsızlığa sürüklenmemeli. Bu ülke bir daha koalisyonlar dönemine gitmemeli."

Türkiye'nin istikrarını mutlaka koruması gerektiğini belirten Işık, şunları söyledi:

"Varsa bir yanlışlık onun yargı hesabını sorar. Ama hiç kimsenin yargı üzerinden hükümete operasyon yapma hakkı yoktur. Eğer hükümet ile ilgili derdin varsa 30 Mart'ta sandık var. Gidersin sandığa, çıkarsın sokağa millete anlatırsın, AK Parti'nin ülkeyi iyi yönetemediğini, ekonominin iyi olmadığını, söylersin. Biz de AK Parti'liler olarak bunların tersini söyleriz, kararı kim verir, kararı millet verir. Ama siz kalkar yıllarca sinsice çöreklendiğiniz yargının içinden, yargıyı kullanarak hükümete operasyon yapmaya kalkarsanız, hiçbir hükümet buna müsaade etmez. Bu devletin bekası meselesidir, hükümetin bekasından daha öte. Varsa yanlış yapan yargıda hesabını versin. Ama kimin yanlış yaptığına kimin yanlış yapmadığına kararı ne cunta verebilir, ne paralel yapı ne de muhalefet partisi verebilir. Kimin yanlış yapıp yapmadığının kararını verecek olan yargıdır. Onun için inşallah bu sürecin sonucu da Türkiye'nin tam bağımsız ve tam tarafsız yargıya kavuşmasını hedefliyoruz. Bu sürecin sonunda hem demokrasi hem de ekonomi Türkiye'de güçlenecek."

Törene Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın ile vergi rekortmenleri ve davetliler de katıldı.

Bakan Işık, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret ederek oda başkanı İsmail Akçay'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Fikri Işık Menderes Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title