Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bugün açıklanan Kasım ayı tüketici güven endeksi artışını değerlendirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bugün açıklanan Kasım ayı tüketici güven endeksi artışını değerlendirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yapımları devam eden yeni Gebze Adliyesi ve Gebze Fatih Devlet Hastanesinin inşaatlarında incelemelerde bulundu. İncelemede Bakan Fikri Işık'ın yanı sıra Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hürcan Alpay ile milletvekilleri de hazır bulundu.

İncelemeler sonrasında açıklamalarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Gebze yoğun göç alan bir bölge. Kocaeli her yıl nüfusuna yaklaşık 40 bin insan ilave ediyor. Bunun getirdiği pek çok önemli problem var. Nüfus artışının avantajları var ama getirdiği pek çok sorun da var. Gebze bölgemiz de bizim en hızlı gelişen bölgemiz. Şuanda sadece Gebze ilçemiz 350 bin nüfusa geldi. Darıca, Çayırova ve Dilovası ile birlikte 700 bine yaklaşan bir nüfus oranımız var. Gebze'de bugün yaptığını bir hizmet beş yıl sonra kifayetsiz bir hale gelebiliyor. Gebze'ye her gün yeni bir eser kazandırmanın gayreti içerisindeyiz" dedi.

Yapımı devam eden adliye sarayı ve Fatih Devlet Hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Işık, "Gebze'nin Gebze'ye yakışan bir adliyeye ihtiyacı vardı ve Fatih Devlet Hastanesi de artık Gebze'nin ihtiyacına cevap veremez hale gelmişti. Her iki noktada da ciddi adım attık. Adalet sarayı 70 bin metrekare kapalı alanı olan ve bittiğinde toplan 75 milyon TL'lik yatırım bedeli olan son derece önemli bir saray. 700 bin insana hitap edecek olan bu sarayımız inşallah önümüzde ki adli yılın açılışına yetişecek. Bu Gebze'miz için çok önemli bir proje. Marmara Bölgesi'ndeki en büyük dördüncü adalet sarayı olacak. Bir diğer projemiz ise Fatih Devlet Hastanesi. Fatih Devlet Hastanesi, kurulduğu günlerde güzel bir hastaneydi ancak şuanda ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldi. Otoparkla beraber yaklaşık 70 bin metrekarelik bir alana yeni bir hastane kuruyoruz. Burada da hedefimiz önümüzde ki yıl Haziran ayında Fatih Devlet Hastanesini hizmete açmak. Farabi Devlet Hastanesinin de üniversite hastanesine dönüştürmek için çalışmaları bu dönemde hayata geçireceğiz. Bunlar son derece önemli yatırımlar. Bir hastaneye ve bir Adalet Sarayına harcadığımız para yaklaşık 150 milyon TL" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE ŞU ANDA OLUMLU BİR HAVA VAR"

Bugün açıklanan Kasım ayı tüketici güven endeksi artışını da değerlendiren Bakan Işık, "Tüketici güven endeksinin geçen aya göre yüzde 23'e yakın artması iki ay arasındaki en büyük artış. Eylül ayında son yılların en büyük düşüşü yaşanmıştı çünkü siyasi belirsizlik ciddi anlamda artmıştı. Bugün, 1 Kasım seçiminden sonra tüketici güven endeksi yüzde 77'yi geçti. İnanıyorum ki aralık ve ocak ayı daha da güçlenecek, tüketici güven endeksinde daha iyi rakamları göreceğiz. Burada 1 Kasım seçimlerinde ortaya çıkan güçlü ve istikrarlı bir hükümeti ortaya çıkaracak meclis yapısının oluşmasının büyük rolü var. Bu durum gelecek dönemde büyümeyi arttıracak. Türkiye'de şu anda olumlu bir hava var. Artık Fed'in faiz artırımıyla ilgili bir anda faiz arttırımı yapmayacağı, bunu zamana yayacağı da ortaya çıktıktan sonra gelişmekte olan ülkeler üzerindeki baskı da hafiflemeye başladı. Eğer Türkiye'nin dışından kaynaklanan riskler olmazsa 2016 yılı Türkiye'nin büyümesi açısından son derece önemli bir yıl olacak" ifadelerini kullandı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Fikri Işık Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title