Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yüzde yüz yerli sermaye ile 65 milyon dolara kurulan fabrikanın açılışında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "İnşallah geliştireceğimiz önlemlerle kayıplarımızı azaltacağız. Bu son saldırıların biçimi, askerimizi korumak için yerli ve kritik teknolojileri geliştirmemizin gerekliliğini ve önemini de ortaya koyuyor" dedi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yüzde yüz yerli sermaye ile 65 milyon dolara kurulan fabrikanın açılışında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "İnşallah geliştireceğimiz önlemlerle kayıplarımızı azaltacağız. Bu son saldırıların biçimi, askerimizi korumak için yerli ve kritik teknolojileri geliştirmemizin gerekliliğini ve önemini de ortaya koyuyor" dedi.

Türkiye'de ürettiği esansları dünyanın 65 ülkesinde 2 bin 500'ü aşkın firmaya ihraç eden MG Gülçiçek Uluslararası Esans Şirketi, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 65 milyon dolarlık yatırım yaparak tam otomatik üretim tesisini hayata geçirdi. Tesisin açılış törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan MG Gülçiçek Esans Üretim Şirketi'nin sahibi Mişel Gülçiçek, dünyanın en büyük esans üretim markası olması yolunda attıkları en büyük adımı kurdukları tesis ile gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

"ORDUMUZ EN MODERN SİLAHLARLA DONATILIYOR"

Konuşmasına Türkiye'deki terör olaylarına değinerek başlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise "Şehitlerimizin ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır temenni ediyorum. Milletimiz onları asla unutmayacak, aziz hatıralarını, ideallerini, vatan ve mukaddesat sevgilerini daima yaşatacaktır. Verdiğimiz şehitler dolayısıyla yüreğimiz yanıyor fakat bu acı bizim terörle mücadeledeki kararlılığımızı elbette azaltmıyor. Aksine, terörle çok daha güçlü, kararlı ve etkin bir şekilde mücadele etme noktasındaki azmimiz artıyor. Biz ordumuzu son model silahlarla donatmaya, en gelişmiş teknolojik savunma araçlarıyla teçhiz etmeye ve terörü bitirinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

"TÜBİTAK MAYINLI SALDIRILARA KARŞI ÇALIŞMA YAPIYOR"

Yaşanan mayınlı saldırılar karşısında çözüm üretme gayreti içerisinde olduklarını belirten Bakan Işık, "Sorunlarla dolu bu coğrafyada güçlü bir Silahlı Kuvvetlere sahip olmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Askerimizin karşısına çıkamayan terör örgütü mayınlı saldırılarla askerlerimizi şehit ediyor. İnşallah bütün bunları engellemek adına, ordumuzun caydırıcılığını artırmak adına Silahlı Kuvvetlerimiz'in kapasitesini geliştirmeye devam edeceğiz. Mayınlı saldırılara karşı TÜBİTAK'ta çalışmalarımızı artırdık. İnşallah geliştireceğimiz önlemlerle kayıplarımızı azaltacağız. Bu son saldırıların biçimi, askerimizi korumak için yerli ve kritik teknolojileri geliştirmemizin gerekliliğini ve önemini de ortaya koyuyor" diye konuştu.

"MİLLETİMİZ HERKESE LAYIKIYLA MUAMELEDE BULUNACAKTIR"

Bakan Işık sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terörle mücadele milli bir meseledir ve bu konuda milli bir duruş gösterilmelidir. Fakat, ülkemizi uluslararası alanda zor durumda bırakmak için her türlü sahte senaryoyu üreten paralel yapıdan, terörün uzantısı gibi hareket eden bir siyasi partiden ve belli bazı medya kuruluşlarından milli bir duruş beklemek, takdir edersiniz ki beyhude bir çabadır. Milletimiz, o şaşmaz terazisinde olanı biteni tartacak, herkese layıkıyla muamelede bulunacaktır. Biz güvenlikten de demokrasi ve kalkınmadan da ödün vermeden çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin son 13 yılda elde ettiği kazanımları ve yakaladığımız ivmeyi koruyacağız."

"TÜRKİYE İKİNCİ ÇEYREKTE DAHA HIZLI BÜYÜYECEK"

Türkiye'nin ekonomik gündeminden de bahseden Bakan Işık şöyle konuştu:

"İhracat pazarlarımızdaki sorunların, kur artışının ve seçim sonuçlarının iç piyasalardaki etkisinin yavaş yavaş hissedilmeye başlanmasına rağmen, sanayi üretimimiz bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,3 oranında da olsa arttı. Biliyorsunuz, sanayi üretimini değerlendirirken tek bir ayı göz önünde bulundurmamak gerekir. Önemli olan trende bakmaktır ve trende baktığımızda Türkiye'nin ilk çeyrekten itibaren artan bir sanayi üretim trendi içinde olduğunu görüyoruz. Türkiye ekonomisi, ikinci çeyrekte, sanayi üretiminin öncülüğünde ilk çeyreğe göre daha hızlı büyüyecektir. Bu fabrika Gülçiçek Kimya'nın üretim ve istihdam kapasitesinin artmasına, ülkemizin esans sektöründe gelişimine katkı sunacak. 65 milyon dolarlık bu dev yatırımla firmanın üretim kapasitesi 8 kat artmıştır. Bu tesis, ayrıca esans sektöründe dünyada tek çatı altında yapılan en büyük yatırım olma özelliğini de taşıyor. Gülçiçek Kimya, önümüzdeki 10 yıl içinde sektöründe dünyada ilk 10 sıra içinde yer almayı hedefliyor. Ben bu tesisle birlikte, firmanın bu hedefine çok daha yakın olduğunu düşünüyorum. 24 Ağustos itibariyle kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Gümüşova Islah OSB ile ülkemizdeki OSB sayısı 284'e ulaştı. OSB'lerde istihdam edilen çalışan sayısı ise 1,5 milyonu aştı." - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fikri Işık Türkiye Gebze Politika Güncel Haberler

title