Haberler

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bu çetelerin oyununa gelmeyelim. Bu artık sadece bir seçim olmaktan çıktı, artık bir referandum haline geldi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bu çetelerin oyununa gelmeyelim. Bu artık sadece bir seçim olmaktan çıktı, artık bir referandum haline geldi. Gün halkın demokrasiye olan inancının, gün Başbakan'a sahip çıkma günüdür. Bu seçimlerde bunun referandumu yapılacak" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, partisi tarafından düzenlenen bir dizi etkinliğe katılmak üzere Sinop'a geldi. Gerze ilçesinde TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ile İl Başkanı Cengiz Tokmak, AK Parti Sinop Belediye Başkan Adayı Hamza İnce, Gerze Belediye Başkan Adayı Hüseyin Güleryüz ve ilçe teşkilatı tarafından karşılanan Bakan Işık, Gerze ilçesinde partililer ve vatandaşlarla buluşarak, ilçede düzenlenen mitinge katıldı. Burada vatandaşlara hitap eden Işık, Belediye Başkan Adayı Hüseyin Güleryüz'e destek istedi. Işık, "Sizlere Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdim, Hüseyin Güleryüz, Recep Tayyip Erdoğan'ın adayıdır ve geçmişteki belediyecilik tecrübesi ile Gerze'nin yüzünü güldürecektir. Hüseyin Güleryüz'ün arkasında olacağız. Sizler de ona desteklerinizi esirgemeyin" diye konuştu.

Bakan Işık, yaptığı konuşmanın devamında gündemi ve yolsuzluk iddialarını değerlendirdi. Işık, "Yol varsa yolsuzluk olamaz, yolsuzluk olsaydı, bu yollar yapılabilir miydi? İMF'ye yıllara dayanan borcumuzun son taksiti hangi iktidar zamanında ödendi. Bunlar ülkeyi kalkındırmak isteyenleri asla sevmez, Türkiye'ye baktığımda gördüğüm manzara, 1960'lardaki manzara. O gün rahmetli Menderese yapılan bugün Başbakanımıza yapılmak isteniyor. Ona da kamyonla altın çaldı, insanları kıyma makinelerinden geçirdi demişlerdi. Bu çetelerin oyununa gelmeyelim. Bu artık sadece bir seçim olmaktan çıktı, artık bir referandum haline geldi. Gün halkın demokrasiye olan inancının, gün Başbakan'a sahip çıkma günüdür. Bu seçimlerde bunun referandumu yapılacak, AK Parti'ye oy vermek demokrasiye oy vermektir" şeklinde konuştu.

Daha önceki dönemlerde de iktidarı devirme adına girişimlerde bulunulduğunu hatırlatan Bakan Fikri Işık şunları söyledi: "Türkiye'de kim şu ülke kalkınsın, şu ülke büyüsün, şu ülke yücelsin, şu ülke dünyanın en güçlü devletlerinden biriyken yine neden aynı güce erişmesin, bunun için biz çalışalım, gayret edelim' diyen herkese aynı tezgahı aynı kumpası kurdular. İlk önce sokak olayları ile iktidarı teslim almaya kalkıştılar. Sayın Başbakanımızın dik duruşu, sizlerin desteği ve duası o oyunu boşa çıkarmıştır. Ondan sonra 17 Aralık'ta bir yolsuzluk görüntüsünde bir operasyon. Neymiş, memlekette büyük yolsuzluk varmış. Memlekette herkes çalıyormuş, herkes çırpıyor muş. ya Allah'tan korkun ya. Açık açık söylüyorum, kim yanlış yaparsa bedelini ödesin. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatanın eli kırılsın, burnundan fitil fitil gelsin. AK Parti olarak partimizi kurduğumuz gün ortaya koyduğumuz temel prensibimizdir."

Yargı ve emniyet içine sızmış bir çetenin olduğunu belirten Bakan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başbakan'ın 8 yıldır dinleyen bir yapı söz konusu. Tabi bunu söylerken cemaat ile çeteyi birbirinden ayırıyorum. Bu cemaate gönül vermiş samimi kardeşlerimiz, bizim kardeşlerimiz. Onları seviyoruz. Onlardan tek istediğimiz şu oynanan oyunu fark etmeleri ve kesinlikle hakkın yanında olmaları ama yukarıda bir çete var. Bu çete yargının içine sız, emniyetin içine sız, TÜBİTAK'ın içine sız, TİB'in içine sız, BDDK'nın içine sız. Ne yapacaksın? Bir yargı darbesi ile hükümeti düşüreceksin. Zavallı Kemal Kılıçdaroğlu da onların sayesinde iktidara geleceğini düşünüyor. Eğer böyle bir çete, eğer AK Parti iktidarını düşürmeye muvaffak olsaydı seni parmağında oynatırdı. O alışkın, çünkü kasetle genel başkan oldu. Montaj kasetiyle de başbakan olmaya çalışıyor."

Vatandaşlara hitap eden TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy da Gerzelilerden destek istedi. Bakan Işık, daha sonra beraberindekilerle birlikte ilçenin en büyük işletmelerinden biri olan Barboros Motor'da incelemelerde bulundu. Işık, daha sonra Erfelek ilçesinde vatandaşlarla düzenlenen programda bir araya geldi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Erfelek programı ardından Sinop Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) bazı fabrikalarda incelemelerde bulundu. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Fikri Işık Ak Parti Gerze Sinop Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title