Haberler

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çelik Açıklaması

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, yerli otomobilin üretim sürecine ilişkin, "Bir aksama yok. İfade edilen süre içinde bu otomobilin, ülkemiz için değerli, milli bir marka ve yerli bir üretim olarak piyasaya çıkacağını söyleyebilirim" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, yerli otomobilin üretim sürecine ilişkin, "Bir aksama yok. İfade edilen süre içinde bu otomobilin, ülkemiz için değerli, milli bir marka ve yerli bir üretim olarak piyasaya çıkacağını söyleyebilirim" dedi.

Bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek üzere kente gelen Çelik, Düzce Valisi Ali Fidan'ı makamında ziyaret etti.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, bakanlık düzeyinde, özellikle ülkenin kalkınması ve gelişmesi adına birçok faaliyet yürütüldüğünü söyledi.

Yerli otomobilin üretim süreci hakkında bir plan ve takvimin işlediğini anlatan Çelik, "Proje aynı zamanda bilimsel bir çalışmadır. Bir bilim heyeti tarafından, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) üzerinde yürütüyoruz. Sayın bakanımızın verdiği takvim, peyderpey yürüyen bir takvim. Bir aksama yok. İfade edilen süre içinde bu otomobilin, ülkemiz için değerli, milli bir marka ve yerli bir üretim olarak piyasaya çıkacağını söyleyebilirim" diye konuştu.

Ar-Ge Reform Paketi isminde çıkarılan yeni kanunun çok değerli olduğunu vurgulayan Çelik, içerisindeki kanun metinlerinin, üniversitedeki hem öğretim üyelerine hem de öğrencilere fayda getirdiğini belirterek, "Öğretim üyelerimiz eskiden yaptıkları faaliyetlerinde yüzde 54 oranında pay alırken, kanuna yüzde 85 net diye madde koyduk. Dolayısıyla sanayi ile daha fazla öğretim üyelerimiz ilgilensin, bilimi teknolojiyi, Ar-Ge'yi teknolojimizde daha fazla hakim kılmaya uğraşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sanayiye nitelikli eleman gerekiyor

Bölge sanayisinde nitelikli eleman konusunda ciddi sorunlar olduğuna değinen Çelik, sorunu, meslek liselerinin çoğaltılması ve onların niteliklerinin arttırılması ile aşılacağını kaydetti.

İŞKUR marifetiyle yapılan çalışmalardan bahseden Çelik, şöyle devam etti:

"İŞKUR asgari ücret düzeyinde bir bedelle iş garantili kurslar tertip ediyor. Buna benzer uygulamalarımız var. Vatandaşlarımız buna ilgi gösterirlerse eğer, işletmeler daha verimli bir iş gücüne kavuşmuş olur hem de vatandaşlarımız edindikleri bilgi ve tecrübeleri iş yerinde daha mahir şekilde sunabilecekleri için kendilerine de işletmeye de ülkeye de maksimum düzeyde yararlı olurlar. Bu konuda çalışmalar bütün alanlarda en üst düzeyde yürüyor."

Daha sonra Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i ziyaret eden Çelik, buradan Düzce Ticaret ve Sanayi Odasına (TSO) geçerek ildeki faaliyetler hakkında Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır'dan bilgi aldı.

Çelik, 1. Organize Sanayisinde bulunan bazı fabrikaları gezmesinin ardından kentten ayrıldı.

Kaynak: AA / Politika

Hasan Ali Çelik Ali Fidan Marmara Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title