Haberler

Bilim Adamları Asya'yı Mega Deprem İçin Uyardı

Güncelleme:

Amerikalı bilim insanları, Hindistan - Bangladeş sınırında 9 büyüklüğünde bir deprem bekliyor. Mega depremde can kaybı 140 milyona ulaşabilir.

ABD'li bir araştırma şirketinin hazırladığı ve Nature Geoscience dergisinde yer alan kapsamlı rapora göre; Bangladeş'le Hindistan arasında önümüzdeki yıllarda gerçekleşmesi muhtemel bir mega deprem, en az 140 milyon insanın yaşamını doğrudan tehdit ediyor.

BÜYÜK BİR SİSMİK KAYMA MEYDANA GELECEK

Uzmanlar deniz seviyesinin altında kalan yer kabuğunun 9 büyüklüğündeki bir depremden etkilenerek büyük bir sismik kayma meydana getireceğini ve hatta bölgede yer alan nehirlerin yer değiştirebileceğini söyledi. Baskının 400 yılı aşkın bir enerji birikmesinden kaynaklandığını, meydana gelen her artçı sarsılmanın deprem ihtimalini biraz daha yakınlaştırdığını açıklayan jeofizikçiler, olası bir depremin yıkıcı etkisinin bölgedeki nüfusun yoğun olması sebebiyle artacağının da altını çizdi. Hareketli plakalar arasında kalan bölgenin dünyanın en büyük delta ovası olması tarımla geçimini sağlayan nüfusun burada yoğunlaşmasının başlıca sebebi olarak gösteriliyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Bangladeş Yaşam Dünya Haberler

500

Yorumlar (4)

Qaz:

Kalanları tayyip vatandaş yapar başkanlık kesinleşir

10
9
yanıtYanıtla
yakub:

asya yükselişte haarp ı devreye sokar artık amerika. hepten marsa filan yerleşsende kurtulsak senin teröründen. herkes bıktı senden amerika.

6
8
yanıtYanıtla
FALSOCU:

hindistan hükümeti atmosferdeki gariplikleri incelemeli Amerika uyardıysa kesin haarp sistemini çalıştırmıştır. ve depremi yapacaktır.

2
6
yanıtYanıtla
seyithan:

9 büyüklüğünde bir deprem ölmeyip kurtulursan eğer hayatının sonuna kadar o şiddetli uğultu ve sarsıntının vereceği psikolojik çöküntüyü yaşarsın

7
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title