Haberler

Bilgin: "Türkiye'nin KKTC ile Olan İlişkileri Herhangi Bir Başka Ülke ile Kıyaslanamayacak Kadar...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin'in KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber'in makamına gelişi-Bilgin'in konuşması- Siber'in konuşması-Genel plan detay Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin, KKTC'de- Bilgin: - "Türkiye'nin KKTC ile olan ilişkileri herhangi bir başka ülke ile kıyaslanamayacak kadar köklü ve özeldir" Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Türkiye'nin KKTC ile olan ilişkilerinin herhangi bir başka ülke ile kıyaslanamayacak kadar köklü ve özel olduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin'in KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber'in makamına gelişi-Bilgin'in konuşması- Siber'in konuşması-Genel plan detay Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin, KKTC'de- Bilgin: - " Türkiye'nin KKTC ile olan ilişkileri herhangi bir başka ülke ile kıyaslanamayacak kadar köklü ve özeldir" Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Türkiye'nin KKTC ile olan ilişkilerinin herhangi bir başka ülke ile kıyaslanamayacak kadar köklü ve özel olduğunu söyledi.KKTC'de günübirlik resmi temaslarda bulunan Bakan Feridun Bilgin, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ile makamında bir araya geldi. Görüşmede, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve bazı yetkililer katıldı. Bakan Bilgin burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin KKTC ile olan ilişkilerinin herhangi bir başka ülke ile kıyaslanamayacak kadar köklü ve özel olduğunu kaydetti. KKTC'nin gelişip güçlenmesi için, hayata geçirilen ve geçirilecek olan büyük çaplı projelerin, sağlam ve dinamik bir ekonomik yapıyı da güçlendireceğine dikkati çeken Bilgin, "KKTC halkının refah seviyesinin artırılması, sürdürülebilir ve rekabet edilebilir bir yapının oluşturulması, dışa bağımlılığının azalması gibi önemli konular hedefliyoruz. Bu hedefleri hayata geçirmek için iki ülkenin bakanlıkları olarak karşılıklı önemli projeler gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.KKTC ile Türkiye arasında ortak bir komite kurulduğunu ve bu komitenin toplantılarına devam ettiğini de dile getiren Bilgin, bu anlamda 2012 ve 2020 KKTC Karayolları Master Plan Uygulama Projesi, Gemi Trafik Yönetim Projesi, Kıyı Emniyetinin Sağlanmasına Yönelik İşbirliği Projesi gibi bazı projeler yürüttüklerini anımsattı.Bakanlık olarak gerek yürürlükte olan projeler, gerekse ilgili KKTC kurum ve kuruluşlarının destek ve taleplerinde her zaman yardım ve desteğe hazır olduklarını söyleyen Bilgin, bakanlıklar olarak gerek karşılıklı bugüne kadar yaptığımız projeleri gözden geçirip gerekse geleceğe yönelik projeleri de tekrar ele alma fırsatımız olacak. Sivil havacılık alanındaki işbirliği protokolünde bir tadilat yapacağımızı umuyorum. Bundan sonraki çalışmalarımız her iki ülkenin işbirliğine ve kalkınmasına yardımcı olsun" diye konuştu. Meclis Başkanı Sibel Siber de amaçlarının KKTC'deki yaşam kalitesini artırmak ve ekonomik gelişmeyi sağlamak olduğunu vurguladı. KKTC ile Türkiye arasında yapılan işbirliğinin ve projelerin herkesi mutlu ettiğini belirterek, bu gibi projelerin devam etmesi ve çalışmaların başarılı olması temennisinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Feridun Bilgin Sibel Siber Türkiye Akça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title