Haberler

Bilgi Evleriyle Geçmişe Yolculuk

Güncelleme:

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri 105 üyesiyle birlikte Türk ve İslam Eserleri Müzesini ziyaret etti.

Sultanahmet'teki İbrahim Paşa Sarayı'nda yer alan, Türk - İslam eserlerini bir araya getiren anlamlı bir koleksiyona sahip Türk ve İslam Eserleri Müzesi kapılarını Bilgi Evi üyelerine açtı. 105 Bilgi Evi üyesiyle gerçekleştirilen müze gezisi oldukça etkileyiciydi.

Bilgi Evi üyeleri dünyanın en nadide parçalarının bir arada bulunduğu zengin halı koleksiyonu ve XIII.yy'dan XIX. yy'a uzanan geniş bir zaman dilimine ait yazma eser koleksiyonunun yer aldığı müzeyi gezerken köklü medeniyetimizin tarihsel gelişim serüvenine tanıklık etti. Bu köklü medeniyetin gelişiminde başrol oynayan Türk milletinin kültürel birikimlerinde ve sosyal yaşamlarında, İslam'la tanışmaları ile birlikte yaşanan değişimin seyrini ve boyutunu sergileyen müzede; bir milletin öz kültürünü büyük bir medeniyetle nasıl ustaca harmanladığını gören üyelerimiz her bir bölümü ayrı bir heyecan ile gezdi. Türklerin günlük yaşamlarında kullandığı; taş, seramik, ahşap ve madeni eşyalardan kara çadır ve topak eve kadar uzanan birçok sanatsal öğeyi dikkatle inceledi.

Yaklaşık 1,5 saat süren müze ziyaretinin ardından Sultanahmet Meydanında gerçekleştirilen kısa bir yürüyüşle gezi programı tamamlandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bilgi Evleri Sultanahmet Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title