Haberler

Bild Gazetesi: Kürtler Çocuklarına Alman Silahı 'Milan' Adını Veriyor

Güncelleme:

Bild gazetesi, Kürtlerin, Almanya'nın IŞİD'e karşı Peşmerge güçlerine gönderdiği Milan tanksavar füze sistemini çocuklarına isim olarak verdiğini yazdı.

Bild gazetesi, Kürtlerle ilgili ilginç bir iddia geldi. İddiaya göre Kürtler, Almanya'nın IŞİD'e karşı Peşmerge güçlerine gönderdiği Milan tanksavar füze sistemini çocuklarına isim olarak veriyor.

"BİZİM İÇİN BİR UMUT OLDU"

Bild gazetesinin internet sayfasında paylaştığı video haberde, Iraklı Kürtlerin oldukça etkili olan ve çok sayıda peşmergenin hayatını kurtardığı belirtilen Milan füzelerini çocuklarına isim olarak verdikleri aktarılıyor. Habere göre, Lana ve Saman Hawez çifti, çocuklarına Milan adını veren bir aile. "Milan Peşmerge güçlerimizin savunması için önemli bir silah" diyen çift, "Milan adında silah olduğunu duyduğumuzda bu bizim için bir umut oldu. Bu silah belki geleceğimizi kurtaracak. Almanlara ve Alman hükümetine teşekkür ediyorum. Bu silahlar, biz Kürtler ve Kürdistan için büyük bir yardım" ifadelerini kullanıyor.

"KIZIMIZA MİLAN ADINI VERDİK"

Peşmerge Komutanı General Sirvan Barzani de Milan füzelerini övüyor. "Zırhlı araçlara karşı etkili olan Milan füzeleri, IŞİD'in tanklarına karşı tam da bizim aradığımız silahlar" diyen General Barzani, Milan füzelerinin binlerce Peşmerge'nin hayatını kurtardığını belirtiyor. Haberde, Muhammed Abdul Kahar Aziz ve Miriam Abdullah Awad çifti ise, Milan'ı Almanya'dan aldık. Etkili bir silah, bu nedenle kızımıza Milan adını verdik. Almanya'ya teşekkür ederiz. Milan büyüdüğünde Almanların bize bu silahları gönderdiğini ve bizi kurtardığını anlatacağım" sözlerine yer veriliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bild Gazetesi Almanya Milan Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (119)

LAZİSTAN:

Kürtler vefalı ve dürüsttürler. Kim onlara bir adım yaklaşsa onlar bin adım yaklaşır.

38
36
yanıtYanıtla
Anti mehepeMobil-IOS:

Bir Kürt olarak kim Türkleri ve Arapları sevmiyorsa biz onları severız sayarız

9
50
yanıtYanıtla
cemal:

silah ismi kolay. ışid i görünce silahları bırakıp kaçtıkları gibi bırakmasınlar da karılarını kızlarını. .

25
20
yanıtYanıtla
samsunlu:

kürtlere karşı önyargı düşüncemizi bir kenara itelim ben artık eskisi gibi düşünmüyorum oyumu hdp ye verebilirim

24
20
yanıtYanıtla
TürkmobilWeb@haberler.com:

Allah Kürtlere bu topraktan bir karis nasip etmesin

18
23
yanıtYanıtla
FIRFIR:

OĞUZ SOYUNDAN GELMEYEN TÜRK IRKINDAN OLMAYANIN TOPUNUN CANI CEHHENEME

13
26
yanıtYanıtla
Caliskan:

Milan ismi coktandir Kurt cocuklarina veriliyor zaten. Cunki Bir efsaneye gore Kurtler iki kardesin soyundan geliyorlar. Biri Milan digeri Zilan (Mil ve Zil). Milli asiretinin ismide burdan geliyor, Turklerin katliam yapip 20 bin Kurdu oldurdugu Zilan deresinin ismide.

28
10
yanıtYanıtla
vatandasMobil-ANDROID:

Ve sonrasında Yehuda,Netanyahu,John,Philips diye gider bunlar... Siz özgür bir devlet asla kuramayacaksınız,devamlı birilerinin maşası olmak için programlanmışsınız çünkü..

13
24
yanıtYanıtla
HaydeeeeMobil-IOS:

Yerim Kürtleri , Sürü halinde gezerler, yek başına tırsarlar

19
17
yanıtYanıtla
ferhat karralMobil-ANDROID:

Kürtler mert ve cesurdur

20
15
yanıtYanıtla
Tüm 119 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title