Haberler

Bilardonun "Altın Yılı" 2015

Uluslararası şampiyonalarda toplam 17 madalya kazanıldı "Büyük Usta" Semih Saygıner geri döndü Uğur DEMİRKIRDI, İstanbul-DHA 10 yıllık kayıp bir dönemin üzerine bilardo camiasına güneş gibi doğan yeni federasyon yönetimi henüz emekleme süreci diyebileceğimiz ilk senesinde bir çok önemli başarıya imza atarak bilardo sporunu zirveye taşıdı.

Uluslararası şampiyonalarda toplam 17 madalya kazanıldı

"Büyük Usta" Semih Saygıner geri döndü

Uğur DEMİRKIRDI, İstanbul-DHA

10 yıllık kayıp bir dönemin üzerine bilardo camiasına güneş gibi doğan yeni federasyon yönetimi henüz emekleme süreci diyebileceğimiz ilk senesinde bir çok önemli başarıya imza atarak bilardo sporunu zirveye taşıdı.

Camiada birlik, beraberlik ve huzuru sağlayan Ersan Ercan başkanlığındaki yeni yönetim; sporcusundan, teknik heyetine, il temsilcisinden bilardoseverlere kadar tüm kesimleri hassasiyetle dinleyerek başarıya giden yolda en önemli adımı atmış oldu.

Medya anlamında da dev adımlar atan federasyon yönetimi özellikle DHA ve NTVSPOR ile bilardo sporunun geniş kitlelere ulaşmasında başarı sağladı. Ayrıca ulusal turnuvalarda tüm maçların bilardo.com.tr üzerinden canlı olarak bilardo severlere ulaştırılması ve ulusal medyada bilardoyla ilgili her organizasyonun haber olması da camia için ayrı bir sevinç kaynağı oldu.

2015 yılındaki sportif başarılar

2015 yılına Adnan Yüksel ve Tayfun Taşdemir'den oluşan Milli Takım Dünya üçüncülüğü ile başlandı. Peşinden Avrupa Bilardo şampiyonasında artistik bilardo da dahil farklı branşlarda elde edilen 10 madalya ile gururlandık, mayıs ayında İBBSK Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nda 3. olarak ülkemize 1 madalya daha kazandırıldı. Avrupa artistik bilardo grand prix'inde 2. olan Serdar Gümüş ile madalya sayımızı katladık. Dünya bilardo kupalarında ise Tayfun Taşdemir ile 1 altın 1 gümüş madalya kazanılırken, Murat Naci Çoklu'nun altın madalyası ve Lütfi Çenet'in bronz madalyası ile 2015 yılına damga vurduk. Pool disiplininde ise Antalya'da düzenlediğimiz Uluslararası şampiyona ile geleceğe umutla baktık.

Uluslararası şampiyonalarda toplam 17 madalya ile gururlanırken, Türkiye'de Dünya Kupası düzenleme onurunu yaşadık. 2015 yılının en büyük kazanımlarından birisi olan, 9 yıl aradan sonra ulusal turnuvalarda yarışmaya başlayan büyük usta Semih Saygıner'in yeniden Türk bilardosuna güneş gibi doğmasını izledik.

Kısıtlı olanaklar ile büyük başarılara imza atan Türk bilardo camiası Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan yönetiminde yeni yıllara daha yüksek umutla bakıyor.

ERCAN: "HEDEFİM BİLARDOYU EN POPÜLER 10 SPOR ARASINA SOKMAK"

Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, DHA'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi: "2016 ve 2017 yılında okullarda bilardo projemiz var. Her okula bir bilardo masası projemiz var. Tabi bunu antrenörler eşliğinde, sadece bilardo masası kurmak yetmeyecek. Antrenörler eşliğinde oradaki gençlerimizi bu sporla tanıştırmak ve sevdirmek.

"Gençleri, bilardo sayesinde 'sanal uyuşmanın pençesinden kurtarmak' istiyoruz"

"Onları bilhassa her zaman söylediğim cümlemi tekrar edeyim, 'sanal uyuşmanın pençesinden kurtarmak' istiyoruz. Biliyorsunuz ki 12-17 yaş gençliği tam bir sanal uyuşma pençesinde. Gerçek bir şey yapmıyorlar. Onları sporla buluşturmak, bir monitörün başından ayrılmıyorlar ve sosyalleşemiyorlar. Bilardo sosyalleşme için de çok güzel bir araç.

"Bilardo masası olan okullarda yapılan araştırmalarda devamsızlığın azaldığı, matematik ve fizik notlarının arttığı bilimsel olarak kanıtlanmış durumda"

Onları bilardoyla tanıştırmak sporla tanıştırmak en büyük hedeflerimiz. Zaten bilardo masası olan okullar yapılan araştırmalarda devamsızlığın azaldığı matematik ve fizik notlarının arttığı bilimsel olarak kanıtlanmış durumda."

"Türkiye'nin en çok yapılan 4'üncü sporuyuz"

Şu anda Türkiye'nin en çok yapılan 4'üncü sporu olduklarını ama bu oranda popüler olmadıklarının altını çizen Ersan Ercan; "Diğer branşlardan çok farklıyız Türkiye'de milyonlarca insan en az bir kere eline ıstakayı alıp bilardo oynamıştır. Bu çoğu sporda yoktur. Belki de sporların yüzde sekseninde, doksanına bu potansiyeli bulamazsınız. Her yerde de bulabiliyorsunuz. Televizyonda çıktığında mutlaka seyrediyorsunuz ekrana çok yakışan bir spor, temiz bir spor. Analitik düşünceyi geliştiren bir spor. Gençlerimizin boş vakitlerini değerlendirmesi ve sosyalleşmelerinde çok büyük artı değer taşıyor. Böyle bir sporun federasyon başkanı olmaktan, böyle bir sporu yönetmekte ve sporcusu olmaktan mutluyum. Umarım hedeflerimize birkaç sene sonra daha da yaklaşırız. Amacım Türkiye'de en çok oynanan 4'ünü sporu ama en popüler 10 spor arasına sokmak istiyorum. Bilardo denilince herkesin bilmesini tanımasını ve oynamasını sağlamak istiyorum. Dediğim gibi bilardoyu Türkiye'de en popüler 10 spor arasına sokmak istiyorum" diye konuştu.

"2015'deki başarıyı 2016'da tekrarlamak istiyoruz"

2015 yılının Türk bilardosu için altın değerinde olduğunu belirten Ercan, İstiklal Marşı'nı okutturmanın ve Türk Bayrağı'nı defalarca göndere çektirmenin gururunu yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Şu anki 22 yıllık federasyon tarihimizin en yüksek madalya sayısına ulaştık. 17 tane uluslararası madalya kazandık. Girdimiz her şampiyonada aşağı yukarı madalya kazandık. İstiklal Marşımızı defalarca okuttuk, bayrağımızı göndere çektik. Avrupa şampiyonluğumuz, dünya kupası şampiyonluğumuz defalarca oldu. Bizim altın yılımızdı. İnşallah 2016'da bunu tekrarlarız. 2017'de daha çok madalya getiririz. Tabii ki başarı sadece madalya ile değil. Madalya işin belki yüzde 50'si ama gençlerimize ve insanlarımıza bilardoyu sevdirmek, oynamalarını sağlamak ve bilardonun ne kadar güzel bir spor olduğunu öğretmek bizim birinci önceliğimiz. Bunu da yavaş yavaş başardığımızı düşünüyorum. 2 yıllık bir süre koydum hedef için önüme. 2 yıl sonra 2017 sonunda belki Türkiye'nin çok fazla kesimi bilardoyu konuşacaktır diye düşünüyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Gümüş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title