Haberler

Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Açıldı

Güney Marmara'nın önemli fuarları arasında yer alan "11. Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı" törenle açıldı.

Güney Marmara'nın önemli fuarları arasında yer alan "11. Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı" törenle açıldı.

Biga'nın 20 bin metrekarelik alana sahip kapalı pazar yerinde düzenlenen ve üç gün açık kalacak fuara katılan 132 firma, bin peronda 500'e yakın firma stant açtı.

Açılışa, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Baştürk, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay, iş adamları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Şadan Doğan, açılışta yaptığı konuşmada, stant taleplerini yeterince kabul edemediklerini bu nedenle de gelecek yıl fuar stantlarını açık havada daha geniş bir alana taşımayı hedeflediklerini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise Biga'nın Çanakkale'nin önemli ticaret merkezlerinden birisi olduğunu söyledi.

Ayvacık, Ezine, Bayramiç bandında özellikle zeytinyağı ve peynirin daha kıymetli hale gelmesi için bölgeye Organize Sanayi Bölgesi yapılması için çok büyük mesai harcadıklarını anlatan Turan, şöyle konuştu:

"İnşallah 2017'ye kalkınma planına oranın alınmasını istiyoruz. Gıda, Sanayi Organize Sanayi Bölgesi yapılması bölgenin ayağa kalkmasını sağlayacak. Assos ve Truva bölgesi ile ilgili iddialarımız var. O bölgenin turizm ile anılmasını istiyoruz. Lapseki Çanakkale Eceabat Gelibolu arasında köprümüzün temelini inşallah 18 Mart tarihi içerisinde atmayı kader biliyoruz. Esnafımızın, tarımla uğraşanımızın, çok daha rahat şekilde ürünlerini ihraç edebilmesi için o köprü çok önemli. Daha hızlı iş yapmak için artık köprüye 2017'de Bismillah deyip başlamak istiyoruz. Kapalı sistemi öne çıkartmak istiyoruz. Suyun damladığı yer bereket oluyor. Biga'ya yakın olduğu için Bandırma Port adı ile dünyanın örnek limanlarından birini yapmak istiyoruz. İhracatımızın sanayi ve tarım başta olmak üzere daha hızlı yapılması için o limanın çok önemli. Biga bölgesi ithal kömürle termik santral hakkını fazlası ile bitirmiş durumda. Daha fazla burada termik santral olmaksızın her türlü sektöre her türlü yatırıma biz destek olmak istiyoruz. Geliniz tarımla ilgili turizmle ilgili ne varsa üretelim destek olmaya çalışalım."

Fuara katılanlar daha sonra stantları gezdi.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Turan Çanakkale Marmara Biga Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title