Haberler

Bielsa Aşkına Saldır Marsilya

Ligue 1’de 33.hafta yine birbirinden keyifli maçlara sahne olacak.

Lider Paris Saint Germain Şampiyonlar Ligi yenilgisini unutturmak adına zorlu Lyon deplasmanına çıkıyor. Marcelo Bielsa'yı ikna etmeye çalışan Marsilya, haftanın açılış mücadelesinde Montpellier'ye konuk olacak. Teknik direktörlük için Zidane'ın adının geçtiği Monaco ise son haftalarda geç açılan arap atı misali çıkışa geçen Rennes ile deplasmanda karşılaşacak.

Cuma

Montpellier- Marsilya (21: 30-Tivibuspor 1)

Son haftalarda durgunlaşan Montpellier, Bielsa'nın peşinde koşan Marsilya'yı ağırlıyor. Marsilya'da bu hafta alınacak bir galibiyet Arjantinli teknik adamı ikna edebilmek adına çok önemli olacak zira kurt hoca takımın gelecek sezon avrupa kupalarında olmasını istiyor. Zorlu maçta her iki tarafın da goller bulması kuvvetle muhtemel.

Cumartesi

Lille-Valenciennes (18: 00-Tivibuspor 2)

Çok destekledik ama olmadı... Valenciennes ne yazık ki fikstür dezavantajıyla birlikte ligden düşmeye en yakın takımlardan biri oldu. Kendileri için zor geçmesini beklediğim Lille deplasmanından alacakları bir puanın bile ekstra olacağı inancındayım. Nefesi tükenmeye başlayan Monaco'yu takip eden Lille hata yapmak istemeyecektir. Waris elinden geleni yapsa bile Lille'in hakkından gelemez. Ev sahibi galibiyete yakın.

Rennes-Monaco (21: 00)

Arap atı gibi son düzlükte açılan Rennes, geçen hafta Rodriguez'in tek başına takım gibi oynadığı maçta kazanan Monaco'yu ağırlıyor. Herkes genel anlamda Monaco'nun favori olduğunu düşenecektir. Kadro kalitesi anlamında iki takım kıyaslanamaz, ancak teknik direktör bakımından Philippe Montanier'nin çok daha üstün biri olduğunu söyleyebilirim. Rennes bu maçtan puan alırsa kimse şaşırmasın.

Ajaccio-Bordeaux (21: 00)

Son maçlarında enteresan sonuçlara imza atan Ajaccio ligden düşerken onurlu bir imaj bırakmak istiyor. Konuk Bordeaux'da işler karışık. Takımın başındaki teknik direktör Francis Gillot büyük ihtimalle gelecek sezon yerini Christian Gourcuff'e bırakacak. Gillot olabildiğince ligi üst sıralarda bitirmeye çabalayacaktır. Takımda özellikle Hoarau hayal kırıklığı yarattı ve bu sezon ciddi anlamda forvet sıkıntısı yaşadılar. Yine de Korsika deplasmanından galip dönecekleri inancındayım.

Sochaux-Toulouse (21: 00)

Son topa kadar Sochaux. Evinde bir çok takımı elinden kaçıran Sochaux bu kez diş geçirebileceği bir rakiple oynuyor. Teknik direktör Hervé Renard nihayet istediği ritimde oynayan bir takım yarattı ancak biraz geç kaldı. Sochaux'nun ligde kalması için mucizeler zinciri gerekiyor. Bu hafta kazanamazlarsa fişi çekecekler. Toulouse ligin rahat takımlarından ne üst sıraları zorlayabilecek konumda ne de düşme tehlikesi var. Ben şansımı son kez ev sahibinden yana kullanma taraftarıyım.

Evian-Bastia (21: 00)

Hafta içi idmanda Yatabaré krizi ile sallanan Bastia, ligin alt sıralarında can çekişen Evian'a konuk oluyor. Büyük takımlarda bile bu gibi kavgalar kolay sindirilemezken, Bastia'ya bu durumun nasıl tesir edeceğini merak ediyorum gerçekten. Ev sahibi bu maçı aldığı takdirde rahatlayacaktır. Rakibinin bu zaafından mutlaka faydalanmak isteyecektir teknik direktör Pascal Dupraz. Ligde kalmaları halinde şampanyalar açılır.

Nice-Lorient (21: 00-Tivibuspor 1)

Gelecek sezon bir çok oyuncusunu kaybetmekle karşı karşıya olan Nice, amaçsız Lorient'ı ağırlıyor. Claude Puel'in takımını galibiyete yakın görüyorum zira Lorient'ın bu maçı kazansa da kaybetse de eline geçen bir şey olmayacak. Nice içerde oynadığı maçlarda sergilediği olumlu gidişatı devam ettirecektir.

Pazar

Nantes-Guingamp (15: 00)

Ligde kepenk indiren iki takım karşı karşıya. Her ne kadar düşme potasının 6 ve 8 puan üstünde olsalar da, Valenciennes'in bu iki takımı 6 haftada yakalayıp geçebileceğini düşünmüyorum. Zaten bu hafta sonu Lille deplasmanında büyük ihtimalle yenilecekler o yüzden geriye 5 hafta kalıyor. Guingamp bu sezon deplasmanlarda yokları oynadı bunun cezasını da toplamda 9 maç kazanmalarına rağmen 16.sırada olmakla çekiyorlar. Gelecek sezon transfer yapamayacak olan Nantes ise her ne pahasına olursa olsun ligde kalmak istiyor. Bu maçı kaybederlerse teknik direktör Michel Der Zarkarian gider. Umarım Guingamp kazanır ve Nantes'ın üstüne geçer.

Reims-Saint Etienne (18: 00)

Geçen hafta Paris Saint Germain deplasmanında kendi kalesine iki gol atan Reims, bu kez evinde ligin güçlü takımı Saint Etienne'i ağırlıyor. Saint Etienne Lyon galibiyetinden sonra takılsa da olumlu futbolunu sürdürdü. Christophe Galtier bu anlamda bence alkışı hak eden bir hoca. Bu maçı kazanmaları Lyon'un PSG karşısında yaşayacağı bir puan kaybıyla birlikte farkı açmalarını sağlayacaktır. Saint Etienne bu fırsatı kaçırmaz.

Lyon-Paris Saint Germain (22: 00)

Şampiyonlar liginde sükut-u hayal'e uğrayan son şampiyon Paris, kendi çöplüğüne döndü. Zorlu Lyon deplasmanında takım kendini yeniden kanıtlamak isteyecektir. Bu maçta dikkate alınması gereken şey, Lyon'un da Avrupa liginde Juventus deplasmanında herşeyini verip bir netice alamamış olması. Kısacası bu durum yaralı PSG'nin işini biraz kolaylaştırabilir ama yine de kendilerini zorlu bir maçın beklediğini söyleyebiliriz.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Paris Saint Germain Marsilya Sochaux Lyon Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title