Haberler

    Biden, Bugün Ankara'ya Geliyor

    Güncelleme:

    ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bugün Ankara'ya ziyarette bulunacak. Kritik Ankara ziyareti 7 saat sürecek.

    ABD'nin iki numarası Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın, bu sabah geleceği Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım ile ayrı ayrı görüşecek. Kritik Ankara ziyareti 7 saat sürecek.

    İLK DURAK TBMM

    Biden, ilk olarak TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirecek. Daha sonra 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM yerleşkesini gezecek olan Biden, öğlen saatlerinde Çankaya Köşkü'ne geçerek Başbakan Binali Yıldırım ile görüşecek. İkili, görüşmenin ardından burada basın açıklaması yapacak.

    ERDOĞAN'LA DA GÖRÜŞECEK

    Biden'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceği belirtildi.

    Biden'ın ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde Fulbright bursiyerleri ile de bir görüşme yapması planlanıyor. Biden, programının ardından akşam saatlerinde İsveç'in başkenti Stockholm'e geçecek.

    Milliyet'in aldığı bilgilere göre Ankara, ziyarete Gülen'in iadesi konusunun gündeme getirilecek olması nedeniyle önem veriyor. Bu bağlamda Erdoğan ve Yıldırım'ın Biden'a Fetullah Gülen'in iadesini bekledikleri mesajını vereceği, iadeyi kolaylaştıracak bazı belgelerin ise ziyarette Biden'a aktarılabileceği ifade ediliyor.

    Görüşmede Biden'ın önceki gün başlayan ve dün de devam eden Cerablus ve Menbiç operasyonlarına yönelik düşüncelerini gündeme getirmesi bekleniyor.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    İsmail Kahraman Binali Yıldırım Joe Biden Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title