Haberler

Bıçakçılar Kurbana Hazırlanıyor

Kurban Bayramı’na yaklaşık 1 ay kalması nedeniyle bıçakçılar bayram hazırlıklarına başladı.

Kurban Bayramı'na yaklaşık 1 ay kalması nedeniyle bıçakçılar bayram hazırlıklarına başladı.

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle bıçakçılarda da hareketlilik başladı. Bayram hazırlığına başlayan esnaf, vatandaşların kurban ve et kesimlerindeki bıçak ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarına hız verdi. 22 yıldır bıçakçılık yapan Cengiz Demir, bıçağın hasat zamanının Kurban Bayramı olduğunu söyleyerek, "Her şeyin bir harmanı var. Bıçağın harman zamanı da Kurban Bayramıdır. Kurban bayramında bıçağa ilgi daha fazla olduğu için daha yoğun çalışıyoruz. İnsanların gelip, gitmeleri artıyor. Şuan için bir yoğunluk yok fakat biz bayrama hazırlığımızı yapıyoruz" ifadelerini kullandı. Bıçak fiyatları hakkında bilgiler veren Demir, Kurban Bayramı'nda kullanılan bıçak fiyatlarının 20 ile 30 TL arasında değiştiğini dile getirdi. Demir, "Bıçaklarımızın fiyatları özelliğine göre değişmektedir. 3 TL'den başlayıp 50 TL'ye kadar çıkabiliyor. Bıçaklarda çelik kullanılırsa bıçağın fiyatı 100 TL'ye kadar ulaşabilir. Kurban bayramı için satılan fiyatları ortalama 20 ile 30 TL arasındadır" dedi.

Euro'nun artması ile çelik fiyatlarının arttığını da sözlerine ekleyen Cengiz Demir, "Çelikler Euro bazında alınıp, satıldığı için değişiyor. 1 yıl önce 20 TL'ye sattığımız bıçak şuan 5 TL üzerine koydu. Bu bizimle alakalı olan bir şey değil" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Cengiz Demir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title