Haberler

Bibliyografyacılık ve İlimler Tasnifi İstanbul'da Ele Alınacak

"Katip Çelebi: İslam Medeniyetinde Bibliyografya ve İlimler Tasnifi (Geçmişi ve Geleceği)" başlıklı uluslararası sempozyum, 6-8 Mart'ta İstanbul'da yapılacak.

" Katip Çelebi : İslam Medeniyetinde Bibliyografya ve İlimler Tasnifi (Geçmişi ve Geleceği)" başlıklı uluslararası sempozyum, 6-8 Mart'ta İstanbul'da yapılacak.

Kahire Arap Yazmalar Enstitüsü, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi, İstanbul Eğitim ve Araştırma Vakfı'nın işbirliğinde düzenlenen sempozyumda, bibliyografya ve ilimler tasnifi sahasında İslam tarihi boyunca ortaya konan birikime ve bunun günümüz dünyasında nasıl anlaşılabileceği sorusuna odaklanılacak.

Sempozyumda, 14 ülkeden 41 tebliğ sunulacak. İstanbul'da 17. yüzyılda yaşayan ve "Keşfü'z-Zunün" adlı eseriyle İslam bibliyografyacılığının önemli isimlerinden Katip Çelebi ile bu alanda İslam tarihinin çeşitli zaman ve coğrafyalarında telif edilmiş eserler ve yazarlar da sempozyum kapsamında ele alınacak.

Çağdaş bibliyografya ve ilimler tasnifi çalışmalarının da gündeme taşınmasını hedefleyen sempozyumun programına ve detaylı bilgiye "www.katipcelebi.info" internet adresi üzerinden erişilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Katip Çelebi İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title