Haberler

Bezci, "Türkiye Girişimci Sayısını Artırmak Zorundadır."

Güncelleme:

TOBB genç girişimciler kurulu tarafından gerçekleştirilen girişiimcilik korferans serilerinin ilk ATO'da yapıldı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, işsizlik sorunun çözümünün devletten beklenmemesi gerektiğini belirterek, " Türkiye, işsizlikle mücadele için ekonomik kapasitesini artırmak zorundadır. Bunun da yollarından biri girişimci sayısını artırmaktır" dedi.

Bezci, TOBB Genç Girişimciler Kurulu tarafından ATO Konferans Salonu'nda düzenlenen "Haydi İcat Çıkaralım Girişimcilik Konferans Serileri" etkinliğinde yaptığı konuşmada, genç girişimcilik konusuna ayrı bir önem verdiklerini söyledi Genç girişimcilerin istihdam yaratma ve ekonomik kalkınmada önemli bir yeri olduğuna inandıklarını dile getiren Bezci, bu kapsamda genç girişimcilerin öneminin gelecek yıllarda daha da artacağına işaret etti.

İşsizlik konusunun sadece Türkiye'nin değil, dünyanın pek çok gelişmiş ülkesinin de sorunu olduğunu ifade eden Bezci, "Bugün artık herşeyi devletten bekleme dönemi bitmiştir. İşsizlikle mücadele konusu da aynı şekilde çözümü devletten beklenmeyecek konulardandır. Türkiye, işsizlikle mücadele için ekonomik kapasitesini artırmak zorundadır. Bunun da yollarından biri girişimci sayısını artırmaktır. Fırsatı fikre, fikri fiile dönüştürebilecek kişiler Türkiye'nin işsizlikle mücadelesinde çok önemli görev üstlenecekler. Yani girişimcilik, işsizlik sorununa çözüm olanağı sunduğu gibi ekonomik büyümenin de dinamosu olacaktır" diye konuştu.

Türkiye'de yaklaşık 2 milyon girişimci bulunduğunu kaydeden Bezci, dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinden biri olmak için girişimci sayısının artırılması gerektiğine işaret etti.

ATO olarak girişimci sayısını artırmak için KOSGEB ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu'yla ortaklaşa gerçekleştirdikleri programlarla 2 yılda toplam 2 bin 310 girişimci yetiştirdiklerini belirten Bezci, "ATO olarak girişimci yetiştirme ve girişimciliği yaygınlaştırma konusunda benzer çalışmalara imza atmayı sürdüreceğiz. Kendi işinin sahibi olan bir girişimci, sırasıyla kendine, ailesine, semtine, şehrine ve ülkesine katkı sağlayacaktır. Bu katkı ekonomik olduğu kadar moral olarak da önemlidir" değerlendirmesinde bulundu.

Gençlere de girişimcilik alanında başarılı olmaları için tavsiyelerde bulunan Bezci, şunları kaydetti:

"Ne yapabiliyorsanız ya da ne yapabileceğinizi hayal ediyorsanız başlayın. Sadece heveslisi olmayın, iş planınızı yapın, risk alın ve çalışın. Sizin geçtiğiniz yollardan geçen bir ağabeyiniz olarak söylemek istiyorum ki her başlangıç heyecanlı ama zordur. Aksilikler her zaman olacaktır. Aksilikleri kendinize ve fikrinize inanarak göğüsleyin. Cesareti elden bırakmayın. Yaptığınız işte, başarısızlığı, başarmanın yanında bir diğer seçenek olmaktan çıkarın. Onu sadece doğru yolu bulmak için bir uyarı olarak değerlendirin. Biz geleceğimiz olan siz gençlerimize güveniyoruz. Sizin de kendinize güvenmenizi istiyoruz."

Toplantıda konuşan ATO Meclis Başkanı Nurettin Gürgür, dünya ekonomisinin dünden bugüne nasıl şekillendiğini anlattığı konuşmasında, gençlerin çalışarak ve katma değeri yüksek ürünler üreterek ekonomik değişim ve gelişimi sağlayacaklarını söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ankara Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Göksel Ayrancıgil de faaliyetleri hakkında bilgi vererek, bu kapsamda yeni iş kuracak genç girişimcilere devlet imkanları konusunda bilgilendirme ve staj gibi imkanlar sağladıklarını belirtti.

Toplumsal yapının zamanla değiştiğine dikkati çeken Ayrancıgil, "Devletin zenginleşmesinde bireylerin refah artışında bu yeniliklerin etkisi büyüktür. İnovasyonla başarımızı artırmamız gerekiyor. Türkiye'nin geleceğinde girişimciliğin önemini unutmamalıyız" ifadesini kullandı.

Öğrencilerin girişimcilik alanında kendilerini geliştirmesi için bu gibi etkinliklerin önemine işaret eden Ayrancıgil, "Bizim işimiz girişimciliği yaymak. Yenilikçi ve yaratıcı olmak girişimciyi iş yaşamında başarıya ulaştırır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bezci ve ATO Meclis Başkanı Nurettin Gürgür konferansa konuşmacı olarak katılan Ahmet Şerif İzgören'e Ankara'yı temsil eden bir plaket verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ankara Ticaret Odası Salih Bezci Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title