Haberler

Beyşehir'de Sazlık Yangını

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, suları çekilen göl kıyısındaki sazlık alanda çıkan yangın itfaiyenin çalışmaları sonucu söndürüldü.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, suları çekilen göl kıyısındaki sazlık alanda çıkan yangın itfaiyenin çalışmaları sonucu söndürüldü.

Beyşehir Gölünün Karadiken Mahallesi kıyısındaki sazlık alanın yandığı ihbarı üzerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, alevlerin bulunduğu sahaya araçlarla giremezken, balçık ve bataklık olması nedeniyle yaya olarak intikal edebildi.

Beyşehir-Akseki Karayolu üzerinde bekleyen itfaiye aracından uzun mesafe olması sebebiyle alevlere hortum ve suyla müdahale edilemezken, belirli aralıklarla yanan sazlıklardaki alevlere ekipler ellerine aldıkları dal parçalarıyla uzun süre müdahale ederek söndürmeye çalıştı. Alevlerin bölgedeki yazlık evlere sıçrama ihtimali olmaması üzerine ekipler bir süre bölgede bekleme yaparak yangını izledi. Sazlıklardaki yangının bir süre sonra kendiliğinden sönmesi üzerine itfaiye ekipleri bölgeden ayrıldı.

Son günlerde Beyşehir Gölü Milli Parkı kıyılarında çok sık rastlanan sazlık yangınlarının, çevresindeki ekili alanlara zarar veren yaban domuzlarını bölgeden uzaklaştırmak için kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ateşe verilmesi sonucu çıktığı değerlendiriliyor. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beyşehir Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title