Haberler

Beyoğlu'nda 50 Gün Sürecek Festival

Taksim Meydanı, 50 gün sürecek Beyoğlu Festivali'ne ev sahipliği yapacak.

Taksim Meydanı, 50 gün sürecek Beyoğlu Festivali'ne ev sahipliği yapacak.

Beyoğlu Belediyesi tarafından projelendirilen ve bu yıl ilk kez Taksim Meydanı'nda düzenlenecek etkinliğe, antikacılar, sahaflar, tasarımcılar, el sanatçıları ve bilim insanları katılacak.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 63 antikacı, 90 sahaf, 50 tasarımcı, 70 el sanatçısı ve bilim adamlarının katılacağı festivalin, Türkiye'nin sahnesi olan Taksim'de ticaret ve kültürel dinamizm oluşturacağını söyledi.

Demircan, Beyoğlu'nu hareketlendirmeyi, heyecanlandırmayı ve ve buradaki etkinliklerle ülkeye bir sinerji katmayı hedeflediklerini ifade ederek, "Beyoğlu'nun tüm ülkeye ilham verebilecek zenginliğini Taksim Meydanı'nda vitrine çıkaracağız. Kültür-sanatın, hareketin, bereketin, ticaretin adresi Beyoğlu ve Türkiye'de olduğunu Taksim Meydan'ında herkes görecek. Festival ziyaretçisi yüz binlerce insan, enerjimize enerji katacak. Beyoğlu daha da hareketlenecek. Bugün burada 50 gün sürece takvimin startını veriyoruz." diye konuştu.

"Topluma enerji vermek istiyoruz"

Etkinlikle hedeflerinden birinin, özellikle son zamanlarda Beyoğlu ile ilgili yaşandığı ifade edilen hareketsizliğin gerçeği yansıtmadığını göstermek olduğunu anlatan Demircan, şunları kaydetti:

"Buna çok katılmamakla birlikte mevcut harekete, yeni bir hareket, heyecan katmak, bunu olabildiğince çok daha iyi bir yere götürmektir. Bunu burada İstanbul'a ve Türkiye'ye bir enerji vermek niyetiyle bütün Beyoğlu'nun kurumlarıyla güzel bir organizasyon yaptık. Peş peşe birçok etkinliği sıraladık. Şimdi Antika Festivali ile başlıyoruz. Beyoğlu'nun, İstanbul'un bütün antikacıları 10 gün boyunca burada olacak. Hemen bunun ardından geleneksel el sanatlarıyla taşınabilir kültür varlıklarımızı el emekleriyle sanatçılarımız ve zanaatkarlarımızı toplamış olacağız. Onun peşinde inovasyon haftası gelecek. Bu organizasyonda da tasarımda iddiası olanları bir araya getireceğiz. En sonunda sahaflarımız burada buluşacak."

Demircan, 50 gün boyunca İstanbul'un kalbinde bütün kültür insanlarıyla bir etkinliğe ev sahipliği yapılacağına işaret ederek, "Bu etkinlikte kişisel katkısıyla kurumsal katılımıyla destek veren yüzlerce insan var. Bunların hepsinin düşüncesinin arkasında son zamanlarda gelişen 'hep birlikte olmak, birlikte yürümek ve özellikle Yenikapı ruhunun oluşturduğu o güzel atmosferi', kültür, sanat ve edebiyat hayatı üzerinden Taksim Meydanı'nda bir araya getirmek ve bu enerjiyi topluma yaymak istedik. Bu insanlar da bu amaçla burada olacak." diye konuştu.

"Mevcut harekete, hareket katacağız"

Demircan, bir soru üzerine, Beyoğlu'nda 6 binden fazla esnafın olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bunlar kendi süreçleri içerisinde zaman zaman kapanırlar, zaman zaman açılırlar. Elbette, turizmden kaynaklanan bir daralma yaşadık. Ancak olay sanıldığı kadar kötü ve olumsuz değil. Ama bu süreçlerden olumsuz etkilendiğimiz de bir realitedir. Dolayısıyla Beyoğlu'nda işlerin kötüye gittiğine ve her şeyin bittiğine ilişkin değerlendirmelerin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Ancak olumsuzluğu yeniden tersine çevirmek, alana yeniden enerji getirerek insanları hareketlendirmek de kıymetlidir. Dolayısıyla bu tür organizasyonların esnafımızın her zaman beklediği etkinlikler olduğunu söyleyebilirim."

Beyoğlu'nda 45 bin yatak kapasitesinin olduğunu, turizmde yaşanan daralmadan en fazla bu alanda faaliyet gösteren işletmelerin olumsuz etkilendiğine dikkati çeken Demircan, "Turizmin, özellikle terör saldırıları ve 15 Temmuz darbesinden etkilendiğini biliyoruz. Ama bu etkilenme sürecini aşmış bulunuyoruz. Özellikle Kurban Bayramı'nda doluluklarımız yeniden yüzde 80 civarına çıktı. Ekimde yeniden bir toparlanma sürecine girdiğini de biliyoruz. Yeni yeni ülkelerden yeni yeni müşterilerimiz var. Bizim üzerimize düşen şudur; bu tür olumsuzluklar olduğunda, şehri cazip kılacak, insanları heyecanlandıracak, meydanları dolduracak etkinlerle bu sürece destek vermektir. İşte bunu yapmaya çalışıyoruz. Bir taraftan ticari hayata hareket, bereket getirmek, diğer taraftan ise kültür alanında toplumdaki birlikteliği beraberliği sağlayarak moral değerleri de ön plana çıkarmayı düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Etkinlik kapsamında, 28 Eylül- 5 Ekim tarihlerinde Antika Festivali, 3-10 Ekim tarihlerinde Beyoğlu Film Festivali, 7 Ekim-16 Ekim tarihlerinde Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali, 18-23 Ekim tarihlerinde Tasarım ve Zanaat Festivali, 24 Ekim-6 Kasım tarihlerinde Beyoğlu Sahaf Festivali düzenlenecek.

Beyoğlu Festivali, 9-12 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Meraklı Zihinler Bilim Şenliği ile son bulacak.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Misbah Demircan İstanbul Türkiye Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title