Haberler

Beyoğlu Emniyet Müdürü Altıner: "Dünyanın En Güvenli Şehri İstanbul'dur"

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından polis ile vatandaşların bir araya gelmesi amacıyla huzur toplantısı düzenlendi.

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından polis ile vatandaşların bir araya gelmesi amacıyla huzur toplantısı düzenlendi. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Ünal Altıner, Taksim'in Türkiye ve dünyanın kalbi olduğunu belirterek, "Dünyanın en güvenli şehri İstanbul'dur" dedi.

İstanbul Park Bosphorus Otel'de düzenlenen toplantıya Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Ünal Atıner, başkomiserler, komiserler, polis memurları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda ilk olarak Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı birimlerin gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonları gösterildi. Ardından bir konuşma yapan Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Ünal Atıner, Beyoğlu adının aslında İstanbul'un öteki yüzü anlamına geldiğini belirtti. Atıner, "Misyonu itibariyle yıllarca birlikte yaşama kültürünü bize öğreten bir coğrafyadır. Biz burada bütün insanların sabah saat 10'dan 11'den, ertesi sabah 5-6'lara kadar bu kalabalıkların içerisinde ruhen, madden, manen ve fiziken özgürleştiği bir ortam olarak burayı görüyoruz. Herkesin hiç kimse tarafından fark edilmeden, bazen caddede bağırıp, çağırdığı bazen kız arkadaşına öpücük atabildiği bazen eşine bir dokunabildiği bir özgürlük alanı olarak görüyoruz. Biz burayı kesinlikle başka biri yönetiyor mantığıyla yönetmiyoruz. Bu mantığı kesinlikle yanlış buluyoruz. Polislik özümüzde her şeyi hoş görme, oluşabilecek her şeyi tolera etme psikolojisiyle hareket ediyoruz" dedi.

"DÜNYANIN EN GÜVENLİ ŞEHRİ İSTANBUL'DUR"

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Ünal Atıner konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz suçla mücadele ediyoruz. Suçla mücadele etmek, dünya yüzündeki yapılacak en zor iştir. Çünkü karşınızdaki insanlar suç işlediği için eski bir felsefecinin söylediği söz vardır. 'Tartışma da haksızdan yana olmak gerekir. Çünkü haksız olan insafsızdır.' der. Şimdi bazen suçludan yana olmak gerekiyor. Çünkü suç işleyen adam insafsızdır, acıma duygusu yoktur. Bazen biraz onun yanında durup, biraz da ona öyle bakmak gerekiyor. Biz burayı kesinlikle Türkiye'nin ön yüzü ve turizmin merkezi olarak görüyoruz. Dünyanın önemli bir ticaret ve turizm merkezi olarak görüyoruz. Bu bütün olaylara yaklaşık tarzımızda bu vardır. Dünyadaki 25-30 megapolün suç istatistiklerini biliyorum. Dünyanın en güvenli şehri İstanbul'dur. Bunu size çok net söylüyorum. Bütün Paris, Berlin, New York ve Los Angeles'ın suç oranlarını çıkarttıklarında, karşınıza korkunç şeyler çıkıyor. Biz bu noktada gerçekten Beyoğlu, İstanbul ve Türkiye olarak da çok iyi bir yerdeyiz."

"TAKSİM, TÜRKİYE VE DÜNYANIN KALBİDİR"

"Galatasaray Meydan'a çadır kuramazsın. Öyle bir dünya yok" diyen Altıner, "Git çadırı denizin kenarına, parka kur. Ancak insanların başkalarının hayat haklarına müdahale edecek bir yerde olmaz. Burada konseptimiz şu, özellikle Taksim Meydanı bir turizm merkezidir, İstiklal Caddesi de öyledir. İnsanların gezdiği yerlerdir. Biz toplumsal olaylarla da, 1 Mayıs'ta, Gezi olaylarının yıl dönümünde de aynısını yaptık, biz 2 bin polisi bütün ara sokaklara grup grup yerleştiriyoruz. Ellerinde molotof ve patlayıcıyla gelenleri daha gelmeden oralardan alıyoruz. Olay başlamadan yakalıyoruz. 6 aydır olay başlamadan 200 kişi yakalıyoruz. Olay 15 dakika sonra bitiyor. Biz bunu değiştirdik. Kimse elinde patlayıcı ve sapanla ile buraya gelemez. Burası Türkiye ve dünyanın kalbidir. Biz burada İstiklal Caddesi'ne ateş yakıp, barikat kurduramam. Yaptırırsam ben bu işi yapamıyorum demektir. Bu kadar açık söylüyorum. Böyle bir dünya yok. Bu konuda anlayışımız herkesin inancına, düşüncesine, fikrine ve protestosuna şiddet içermediği müddetçe sonuna kadar saygılıyız. En ufak bir saygısızlığımız yoktur. Ancak başkalarının dükkanını, bankasını, camını ve çerçevesine kırmaya müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Park Türkiye Beyoğlu Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title