Haberler

Beykoz'da "Geleneksel Halk Koşusu" Koşuldu

Beykoz Belediyesi tarafından bu yıl 7. düzenlenen ve "Anneler Günü"ne denk gelen Geleneksel Halk Koşusu, yaklaşık bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Beykoz Belediyesi tarafından bu yıl 7. düzenlenen ve "Anneler Günü"ne denk gelen Geleneksel Halk Koşusu, yaklaşık bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Beykoz Belediyesinin, ilçe sakinlerini spora teşvik, sağlıklı sportif bir yaşamı gelecek nesillere aktarmak, birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını pekiştirmek amacıyla düzenlediği "Beykoz Belediyesi Geleneksel Halk Koşusu" bu yıl 7. kez yapıldı.

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in tabanca atışıyla belediye meydanında başlayan koşu için parkur üzerindeki trafik akışı, belediye ekiplerince durduruldu. Belediyenin önünden başlayan ve Kaymakdonduran Kavşağı boyunca devam eden, oradan da aynı güzergah üzerinden geri dönülen yarışma parkuru 5 bin metrelik mesafe koşuldu.

Geçen yıllara göre daha yoğun katılımın olduğu yarışmada yaklaşık bin Beykozlu ter döktü. Beykoz'un tanıdık simalarının da yer aldığı halk koşusunda en iyi derece 00.15.47 olarak belirlendi. Bu arada koşu öncesi vatandaşlara çay, sandviç dağıtıldı.

Bu yıl ilk kez katılımcıların ayakkabılarına bağlamaları için elektronik kartlar dağıtıldı. İlçe sakinleri maraton yarışlarında kullanılan başlangıç ve varış noktasını belirleyen uluslararası çipli yarışma sistemiyle ilk kez koştu. Eskort eşliğinde takip edilen koşuyu bitiren katılımcılar, koşunun ardından ciplerini teslim etti.

Halk koşusuna yaklaşık bin kişi katılırken, her kategoride birinci olan yarışmacılara 750, ikincilere 500, üçüncülere ise 300 TL para olmak üzere toplam 26 bin liralık ödül dağıtıldı.

TRT'de yayımlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncularından Osman Soykut, Ezgi Esma Kürklü ile dizi ekibinin koşuya destek verdiği görülürken, "Osmanın Taksisi" programını sunucusu radyocu Onur Sakar da sunumuyla etkinliğe renk kattı.

Koşunun ardından dereceye girenlere ödülleri verildi, ayrıca Anneler Günü için de pasta kesildi. Bu arada bazı yarışmacıların anne ve babaları ile koştuğu görüldü.

Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini Beykoz Belediye Başkanı Çelikbilek, Başkan Yardımcıları M. Hanefi Dilmaç, Muharrem Kaşıtoğlu, Salim Öztürk, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Diriliş Ertuğrul oyuncuları Osman Soykut ve Ezgi Esma Kürklü verdi.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, burada yaptığı konuşmada, annelerin şu fani dünyada önemsedikleri en önemli varlıkları olduğunu söyledi.

"Onları Allah başımızdan eksik etmesin" diyen Çelikbilek, "Cennet annelerin ayaklarının altındadır. Bu Hadis-i Şerif aslında olayı enine boyuna anlatıyor. Bütün annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun. Allah onları başımızdan eksik etmesin." dedi.

Etkinliğe, Beykoz İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük, belediye meclisi üyeleri, danışmanları, muhtarlar, spor kulüpleri temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve ilçe sakinleri katıldı.

Yarışmada, 14-17 yaş arası bayanlarda Doğanur Yılmaz, 18-22'de Elif Koca, 23-27'te Miray Gür, 28-32'de Suna Erbay Babasız, 33-37'de Tuğba Bozkurt Batur, 38-42'de Pembe Ayşe Yesir, 43 -47'de Semiha Naime Bayraktar ve 48+ yaşta ise Emine Semra Hergülman birinciliği elde etti.

Erkekler kategorisinde ise 14- 17 yaş arası Şahin Akbacak, 18- 22'de Murat Güneş, 23- 27'de Erdem Güler, 28-32'de Aytekin Sanin, 33-37'de Erkan Karakahraman, 38-42'de Kemal Balcı, 43- 47'de Yüksel Kaşıtoğlu, 48+ yaşta da Birol Kılıç birinci oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Anneler Günü Beykoz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title