Haberler

Beyder'den Masa-Sandalye Protestosu

Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (BEYDER), Beyoğlu çevresinde uygulanan masa-sandalye yasağını protesto etti.

Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (BEYDER), Beyoğlu çevresinde uygulanan masa-sandalye yasağını protesto etti. Eylem sırasında BEYDER üyeleri ile Beyoğlu'nda sahaflık yapan bir kişi arasında gerginlik yaşandı.

İstiklal Caddesi Mis Sokak'ta toplanan BEYDER üyesi esnaflar ve vatandaşlardan oluşan 500 kişilik grup sloganlar atarak İstiklal Caddesi'nde yürüyüşe geçti. Bu sırada Beyoğlu'nda sahaf dükkanı olduğu öğrenilen Sertaç Özburun, gruba tepki gösterdi. BEYDER'in Beyoğlu esnafının genelini kapsamadığını ifade eden Özburun, "İnsanlar sadece buraya içmek için gelmesin. Okumak için gelsin. Fikir sahibi olmak için gelsin" dedi. Özburun ile eylemciler arasında kısa süre gerginlik yaşandı.

Eylemci esnaflar daha sonra Beyoğlu Belediyesi'ne yürüdü. Burada grup adına konuşan BEYDER Başkanı Tarkan Konar, "Bugün yasanın esas nedenini anlatmaya geldik. Ne insanların sokakta yürürken ceketine bulaşan haydari ne de sınırlarını aşan işletmelerdir gerçek sebep. Türkiye'de tek bir ilçede kendi içinde belirsiz uygulanan yasağın bu nedeni gayrimenkuldür. Belediye bu yüzden ticari hayata haksız rekabet yaratacak biçimde müdahale ederek yasağı sürdürmektedir. Bugün her sektörün gördüğü ve anladığı bir gerçek vardır. Masa sandalye yoksa eğlence sektörü de yok. ve eğlence yeme içme sektörü esnafı yoksa, konaklama, turizm, alışveriş, gıda gibi her sektör yara almaktadır. Beyoğlu'na gelinmesinin sebebi bu bir aradalıktır" diye konuştu.

Beyoğlu'nun yasaklar ile anıldığını iddia eden Konar, "Galata'ya gitme, kapı önünde oturma, içeride sigara içme, caddede bekleme yapma, parka inşaat yapacağım, iş hanını boşalt otel yapacağım, sinemadan çık avm yapacağım gibi yasaklar ile anılan Beyoğlu'ndan halk ve esnaf yararına proje çıkmaz" şeklinde konuştu.

Grup basın açıklamasının ardından temsili olarak Beyoğlu Belediyesi'nin önüne masa-sandalye bırakarak kararı protesto etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beyoğlu Belediyesi İstiklal Caddesi Özburun Mis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title