Haberler

Beyaz Toros Mağduru Konuştu

HAKKARİ (İHA) – Van’da 1995 yılında babası beyaz toros ile götürüldükten sonra bir daha haber alamayan Bahattin Keremoğlu, “Artık beyaz toros değil, beyaz güvercin görmek istiyoruz” dedi.

HAKKARİ (İHA) – Van'da 1995 yılında babası beyaz toros ile götürüldükten sonra bir daha haber alamayan Bahattin Keremoğlu, "Artık beyaz toros değil, beyaz güvercin görmek istiyoruz" dedi.

Yüksekova ilçesindeki iş yerinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Bahattin Keremoğlu, artık beyaz toros lafı duymak istemediklerini söyledi. 1995 yılında 12 çocuk babası 75 yaşındaki babası H. Kadir Keremoğlu'nun Van'da beyaz toros ile Van Jandarma Alay Komutanlığı'na götürülmek üzere alındığını ve yaklaşık 20 yıldır haber alamadıklarını ifade eden Bahattin Keremoğlu, artık toros değil barışın sağlanması için beyaz güvercin görmek istediklerini belirtti. Keremoğlu, "14 Nisan 1995 yılında babam H. Kadir Keremoğlu, Van'daki Keremoğlu İş Merkezi önünde bulunan Keremoğlu Camii'nde alınarak beyaz torosla Van Jandarma Alay Komutanlığı'na götürdüler. Biz bu olup bitenleri takip ettik. Defalarca JİTEM, istihbarat ve emniyet tarafından tehdit edildik, ama peşinden valilik, emniyet, jandarma, Başbakanlık ve meclis başkanlığına kadar gittik. Yaklaşık 20 yıldır arıyoruz, halen arıyoruz. Babam 72 yaşında yaşlı ve hastaydı. İşte bu devletin içindeki çeteler, JİTEM denilen, beyaz toros deniliyor, işte biz bunları çok gördük. Hiçbir zaman da bunlardan korkmadık, boyun eğmedik. Tansu Çiller özel harekat elbiseleri giyiyor, ama Başbakan Davutoğlu giymiyor. Beyaz torosları çok gördük, artık bu ülkede beyaz toros görmek istemiyoruz. Memleketimizde beyaz güvercinler istiyoruz. Sayın Başbakanın konuşmasını toroslarla değil daha barışçıl bekliyorduk. AK Parti iktidardan düşerse beyaz toroslar ve çeteler ortaya çıkar deniliyor, çeteler hiç bitmedi ki aynen devam ediyor. Eskiden toroslarla geliyorlardı şimdi range roverlar geliyorlar. Yeter artık, gençlerimiz ölmesin. Ölen kim? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Kürt'tür ama biz her zaman bu olayları yaşadık, korkmadık ve korkmayacağız. Geri de adım atmayacağız. Bu faili meçhul cinayetlerin peşini bırakmayacağız. Bir gün mutlaka bunları yargı önüne çıkartacağız. Onlar her gün onlarca gencimizi öldürseler de biz yine de canımız ve malımızla bu barışı sağlayacağız" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title