Haberler

Türk Jetlerinin PKK'yı Bombalamasına ABD'den Açıklama: Saygı Duyuyoruz

Güncelleme:

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü, "PKK'nın terörist saldırılarına karşı Türkiye'nin kendini savunma hakkına tamamen saygı duyuyoruz" dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alistair Baskey, Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yönelik yaptığı hava operasyonlarına yönelik yazılı açıklama yaptı.

Terör örgütü PKK'nın Türkiye halkına karşı yaptığı saldırılara değinen Bakey, "PKK'nın terörist saldırılarına karşı NATO müttefikimiz Türkiye'nin kendini savunma hakkına tamamen saygı duyuyoruz. ABD'nin terör örgütleri listesinde olan PKK, terörist eylemlerinden vazgeçerek Türkiye hükümetiyle diyalog içine girmelidir." ifadesini kullandı.

"ÇÖZÜM SÜRECİNE BAĞLI KALINMALI"

Baskey, açıklamasında, "Aynı zamanda, tansiyonun azaltılması ve iki taraf da kalıcı ve sürdürülebilir bir barış için 'çözüm süreci'ne bağlı kalmayı sürdürmelidir. Şiddet, uzun vadeli güvenlik ve gelişimi açısından Türkiye vatandaşlarının yararına değildir" görüşüne yer verdi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISI DA AYNI İFADELERİ KULLANDI

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk da, "PKK'nın terörist saldırılarına karşı Türkiye'nin kendini savunma hakkına tamamen saygı duyuyoruz" dedi.

McGurk Twitter hesabından, Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yönelik yaptığı hava saldırılarına dair açıklama yaptı.

"PKK'NIN TERÖR SALDIRILARINI ŞİDDETLE KINIYORUZ"

"PKK'nın Türkiye'deki terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Türkiye'nin kendini savunma hakkına tamamen saygı duyuyoruz" ifadesini kullanan McGurk, "Aynı zamanda tansiyonun azaltılması ve iki tarafın da kalıcı ve sürdürülebilir bir barış için 'çözüm süreci'ne bağlı kalmayı sürdürmesi" çağrısında bulundu.

Mcgurk ayrıca, "PKK'ya karşı yapılan bu saldırılar ile IŞİD'e karşı Türkiye ile ABD arasındaki işbirliğinin yoğunlaştırılmasına yönelik geçtiğimiz günlerde ortaya konulan anlayış arasında bir bağlantı yoktur. IŞİD'e karşı tüm partnerlerimiz ve Türkiye ile işbirliğimizi artırmayı dört gözle bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Türkiye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500

Yorumlar (255)

acımayınMobil-ANDROID:

Türkün Türkden başka dostu yoktur...

114
6
yanıtYanıtla
aç açMobil-ANDROID:

kürt sorunu yoktur.benden eksikleri mi var

110
9
yanıtYanıtla
Aynılar:

Bu pkk lilar ve işbirlikcelerine direk idam kesintisiz bunlarin genleri hain bunlar avrupaya iltica ettikleri zaman onlarin tuvaletlerini yikadilar yes sir dediler hain zavallılar toplasan 3000 bini gecmezler ruhları tam eşcinsel kalleşce saldırırlar teke teke gogus goguse asla vuruşamazlar cunku tarih boyunca butun hainler kalleşler korkaktir korkaktır

23
76
yanıtYanıtla
Bu savası durdurun:

Bu savasi durdurun..erdoğan iktidarı kaybetti hırsını kürd vatandaşlardan çıkariyor.. bu savas akp nin kürdlere yapilan haksız savaştır..polisler askerler gerillalar ölmesin yazık günah haramdır..eylemeyin bu gençlere..erdogana kurban olmasınlar..erdoğan artık bir katildir halk nezdinde

45
43
yanıtYanıtla
adem:

Abd köpeğini saldı.

62
18
yanıtYanıtla
Umut.:

Ne kadar cahil kör. Bir. Toplum. Nu türkler. Din. Bunlarin Gözünü. Kör etmis. Yorumlara. Bak. Igrencccc

58
9
yanıtYanıtla
ASİ:

KÜRTLER ÇOK GÜÇLÜ SURİYEYİDE KATARSANIZ 500 BİN ASKERLERİ VAR BENCE BU KÜRTLERLE MASAYA OTURMAK LAZIM NEDE OLSA İŞİD PİÇLERİ DEYİL KÜRTLERİN ÇOGU BİZİM VATANDAŞIMIZ YOKSA BU KÜRTLER BU ÜLKEYİ CEHENEME ÇEVİRİR BİR KAÇ GÜNDÜR UYUYAMIYORUZ HER YER YANIYOR KÜRTLERLE BİRLEŞİP İŞİDİ VURMALIYIZ

8
55
yanıtYanıtla
TÜRKİYE:

Amerika Pkk terör örgütüdür TÜRKİYE hükümeti ile Diyalog içine girmelidir diyor. Amerika sen neden yıllardır mücadele ettiğin örgütlerle diyalog içine girmedin masaya oturmadın. Kelime Oyunları yapma 1 defada doğru düzgün açıklama yap.

60
3
yanıtYanıtla
kurtMobil-ANDROID:

butun kurtler pkk li deildir her kurdu pkk li gormeyiniz

46
11
yanıtYanıtla
EMRE:

Biji serok obama diyen kürtler nerde alın size biji

22
34
yanıtYanıtla
Tüm 255 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title