Haberler

Beyaz Saray'ın IŞİD Haritasında Türkiye de Var

Güncelleme:

Beyaz Saray'ın IŞİD haritasında cihatçıların, İstanbul Atatürk Havalimanı üzerinden Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa'ya ulaştığı belirtiliyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, ABD Başkanlık uçağı Air Force One'da gazetecilere brifing verdi. Earnest'in brifingi sırasında kullanılan harita ise IŞİD'e operasyonun şifrelerini gözler önüne serdi.

IŞİD'İN 2016 HEDEFLERİ

Cumhuriyetçi Senatör Jim Inhofe'nin de katkılarıyla Amerikan "The Economist" dergisi ve Washington merkezli düşünce kuruluşu "Institute For the Study of War" (Savaş Araştırmaları Enstitüsü) tarafından hazırlanan harita IŞİD'in 2016 yılındaki hedeflerini öngörüyor. IŞİD'in 5 yıl içinde kontrol altına almayı planladığı yerleri olarak gösteren haritaya göre militanlar sözde halifeliğini Avrupa'da da yaymayı planlıyor. Bunların içinde Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan var.


Haritada, cihatçıların, İstanbul Atatürk Havalimanı üzerinden Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa'ya ulaştığı belirtildi.

HAVA SALDIRISI BAŞARISIZ OLURSA...

Earnest, ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey'nin, "Eğer IŞİD terör örgütüyle mücadelede strateji başarısız olursa, Başkan'a ABD kara kuvvetlerinin kullanılmasını içeren tavsiyede bulunabilirim" şeklindeki sözlerine de açıklık getirdi.

Dempsey'nin, kara askerlerinin kullanımı konusunda gelecekte Başkan Obama'ya taktiksel tavsiyede bulunabileceği bir durumun ortaya çıkması ihtimaline dayanan varsayımsal bir senaryoya atıf yaptığını kaydeden Earnest, şunları söyledi:

"BU POLİTİKA DEĞİŞMEDİ"

"Başkan'ın askeri danışmanlarının sorumluluğu, geniş yelpazede acil durum planları konusunda planlama ve değerlendirmeler yapmaktır. Genelkurmay Başkanı'nın sorumululuğu da net bir politika belirlemektir ve Başkan da bu politikanın ne olduğu konusunda net oldu. Farklı vesilelerle de tekrarladığı gibi, Başkan (Obama), Irak ve Suriye'de muharip rol üstlenmek üzere Amerikan kara birliklerinin konuşlandırılmasının ulusal güvenliğin çıkarına olduğuna inanmıyor. Bu politika değişmedi."

Hürriyet'in haberine göre Earnest, Obama'nın Irak'ta rehberlik ve yardım, ortak operasyon merkezlerine personel yerleştirilmesi, Bağdat'taki ABD büyükelçiliği ve Erbil'deki konsolosluğun korunması gibi amaçlarla, sınırlı sayıda Amerikan askerini konuşlandırdığına, bunun yanında hava muharip operasyonlarına katılan askerlerin bulunduğuna dikkati çekerek, "Ancak Başkan'ın çok spesifik ve net olduğu nokta, Irak ve Suriye'de muharip rolde kara askeri konuşlandırmayacağı yönünde" dedi. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Josh Earnest Beyaz Saray Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (14)

kahroslun ışiddddd:

2016 ya kadar ışidin külleri bile kalmaz . . daha ypg ile baş edemiyor . .

27
10
yanıtYanıtla
Burak:

Zorla türkiyeyi çatışmaya itmeye çalışıyorlar

19
5
yanıtYanıtla
mustafa:

ışid haritalarında Türk topraklarından hiç bir bölge yok hatay dail lmak üzere bu haber yalan Türkiye abd ye destek vermiyor diye yalan haberler çıkmaya başladı ve bizi ışid ile karşı karşya bırakmak istiyorlar son çıkan haberlere bakın ışid nusaybine havan topu attı seklinde ve buna benzer bir çok haber çıkıyor amaç ışid ile Türiye arasında çatışma çıkarmak ve böylece kendileri geri cekilip izliycek ama Türkiye bu oyuna gelmiycek ve ışid ile arasında bir sorun olmuycak

9
7
yanıtYanıtla
anti-piyon:

onu anladık da, Beyaz Saray''ın PKK Haritasında Türkiye yok mu lan. coni BOP, sen var ya sen, en büyük şeytan sensin. işd ne ki senin yanında.

8
6
yanıtYanıtla
Doğruya Doğru:

Ortaduğudaki diğer piyon örgütler gibi İşitte Amerika Avrupa İsrail ittifakının; sürekli yüksek sömürge düzeni kurmak ve devamlılığını sağlamak için kurduğu ve kullandığı bir örgüttür. Tabiki de Amerika Avrupa İsrail ittifakının, işitle ve diğer örgütlerle yüksek sömürü hedefinde Türkiye ve Türkiye haritası da vardır herhalde?.

9
3
yanıtYanıtla
USTARENGO:

adamlar bildiri yollamislar faturayida yakinda gönderirler turkiye yatmaya devam et

8
4
yanıtYanıtla
ORKİ:

ÇOK AKILLI OLMAK LAZIM. BU DIŞTAKİ VE İÇTEKİ ZAVALLILARA UYMADAN ÜLKEYE SAHİPLENMEK LAZIM. ALLAH YARDIMIZ OLSUN.

9
2
yanıtYanıtla
Doğruya Doğru:

İşit operasyonu adı altında yürütülecek olan ortadoğu sürekli yüksek sömürge operasyonuna Türkiye hizmet etmek istemediği için; ekonomik kriz oluşturma ve Türkiyeyi İşit terörü ile ilişkilendirerek Türkiye''nin uluslararası ilişkilerini bozma ve Türkiye''ye Teröre destek veren ülke konumuna düşürerek uluslararası operasyonel hedef haline getirme yöntemleri ile intikam alma politikaları izlenmektedir. Daha kötüsü kendilerine bağlı işitle yakında Türkiye''ye fiili olarak saldırabilirler. İnşallah bizimkiler bunları görmüş ve onların oyunlarını bozacak tedbirleri almıştır.

8
3
yanıtYanıtla
Türkiye:

ışid batılı devletlerin birçok amaçla kurduğu bir örgüttür bunlardan biride bu devletlerde yaşıyan radikal müslümanlardan kurtulmaktır bilindiği gibi örgüte hollanda ingiltere gibi bir çok avrupa ülkesinden katılanlar var. böylece içlerindeki radikal müslümanlar ışide katılacak ve onlarda kurtulmaya çalışıyorlar. ayrıca örgütün içinde bir çok ingiliz istihbaratından ve mossaddan kişiler var. Türkiyenin ışid konusunda sessiz kalma nedeni ise avrupa zaten bu belayı türkiyeye bulaştırmak istiyor eğer türkiye bu işe karışırsa batı ülkeleri bu işten elini ayağını çeker ve türkiyeyi onlarca sene uğrastığımız pkk belasından çok daha büyük bi belayla başbaşa bırakırlar. ayrıca o kafa kesme sahnelerinin çoğu hepsi demiyorum sadece bir film senaryosu olabilir dikkat ederseniz kafası kesilmek üzere olan bir insan o kadar sakin olamaz

6
3
yanıtYanıtla
USTARENGO:

bizimkilerin kendilerinden hayiri yoki devlete ne faydasi olacak meclisde kafalarin kirilmadigi gun yoki önce bunlarin bir birine saygisi olacak sonra devlete ve milete

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title