Haberler

Beyaz Kalpler, İstanbul Gezisine Çıktı

Güncelleme:

Beyaz Kalpler öğrencileri, İstanbul'da Miniatürk, Panaroma 1453, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya ve Sultanahmet Camii'ni ziyaret etti


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün Kocaeli'de 12-18 yaş aralığındaki çocuklar için kurduğu Beyaz Kalpler Eğitim ve Oryantasyon Merkezi'ninöğrencileri, düzenlenen İstanbul gezisiyle farklı bir gün yaşadı.

MİNİATÜRK'Ü ZİYARET

Beyaz Kalpler öğrencileri ilk olarak, dünyanın en geniş alan üzerine kurulu "Büyük ülkenin küçük bir modeli" sloganı ile harekete geçen, bir anlamda Türkiye'nin vitrini, yurt içindeki turistik, tarihi eserler ve yurt dışındaki ecdad yadigarı kültürümüzün güzide örneklerinin minyatürlerinin sergilendiği "Miniatürk"ü ziyaret etti.

İSTANBUL'UN FETHİ PANAROMA 1453'TE

Öğrenciler daha sonra Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinin mehter marşları, at kişnemeleri, top sesleriyle çeşitlendirilmiş efektleri ve büyüleyici görseli ile sergilendiği "Panaroma 1453" isimli panaromik müzeye konuk oldu. Sultan 1. Ahmet tarafından büyük usta Mimar Sinan'ın kalfası Sedefkar Mehmet Ağa'ya imar ettirilen 17.yüzyılın muhteşem eseri Sultanahmet Camii'nin yanı sıra Ayasofya, Dikilitaş, Yerebatan Sarnıcı da ziyaret edildi.

ÖĞRENCİLER MEMNUN KALDI

Mevsim kış olmasına karşın güneşli ve açık bir hava olması vesilesiyle öğrenciler keyifli ve güzel bir gezi yaşadı. Gün sonunda Üsküdar'da medfun İstanbul'un manevi mimarlarından Aziz Mahmut Hüdai'nin türbesi ziyaret edildi ve burada akşam yemeği yenildi. Öğrenciler böyle bir geziye imkan sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür etti. Çok güzel bir gün geçirdiklerini söyleyen öğrenciler, ''Panaroma'ya hayran kaldık, kendimizi savaşta gibi hissettik. Miniatürk ve Sultanahmet de çok güzeldi.Yerebatan'a da hayran kaldık. Yeni yerler gördük, yeni şeyler öğrendik'' dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sultanahmet Miniatürk İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title