Haberler

Beü Rektörü Prof. Dr. Özer'den İnceleme

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Farabi Kampüsünde inşaatı devam eden Mühendislik Fakültesinde incelemede bulundu.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Farabi Kampüsünde inşaatı devam eden Mühendislik Fakültesinde incelemede bulundu.

Özer'e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Varım Numanoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ile ilgili personel eşlik etti.

Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, fakülte binasının 18 bin metrekarelik alana yapıldığını söyledi.

Binanın yaklaşık 15 milyon liraya mal olduğunu belirten Özer, şunları kaydetti:

"İnşallah binamız yeni eğitim-öğretim yılına yetişecek. Bu bina öğrencilerin olaylara bakış açısını da etkileyecek. Yeni eğitim-öğretim yılında 10 bin yeni öğrenci alacağız. Bu bina hizmete girdikten sonra yeni binalarla kapasitemizi önümüzdeki yıllarda çok daha fazla artırabiliriz. Yeni eğitim öğretim yılında öğrenci sayımızı 35 bin olarak bekliyoruz. Bu yıl yaklaşık 5 bin mezun vereceğiz. Şu anda üniversitemizde son 3 yılda yapılan katkılarla 140 laboratuvar oluşturuldu. Bu, bizim ölçeğimizdeki bir üniversite için alt yapıya ve eğitime verilen önemi gösteriyor. Bunların toplam maliyeti 30-40 milyon lira civarında."

Rektör Özer, laboratuvarı olmayan tek bir bölüm veya programın olmadığını ifade ederek, "Üniversite olarak kaliteli eğitim vermek, araştırmalarıyla hem bölgesine hem de ülkesine, dünyaya ışık tutan ve katkı veren bir üniversite olmayı hedefliyoruz. Kaliteli eğitimiyle, araştırmasıyla, toplumla bütünleşmesiyle, güzelliklerin yeşertilmesiyle, tüm toplum katmanlarıyla paylaşılmasıyla güzel bir başarı hikayesi var. Hikayenin sonunda kubbe de hoş bir seda bırakarak bitirmek istiyoruz. Bunu başarabilirsem ne mutlu bana." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Ecevit Üniversitesi Mahmut Özer Farabi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title